Glöm aldrig Kristallnatten - tillsammans mot rasism och fascism


Onsdag 9 november kl 17 på Möllevångstorget

Fackelmanifestation och tal

Glöm aldrig kristallnatten - tillsammans mot rasism och fascism!

  • Nej till splittring och låglönekonkurrens

  • En annan flyktingpolitik är möjlig

Den 9 november 1938 genomförde nazisterna i Tyskland vad som senare kommit att kallas Novemberpogromen, mer känt som Kristallnatten då hundratals judar mördades och tiotusentals fördes till koncentrationsläger där miljoner kom att förlora livet i gaskamrarna. I dag har vi åter en värld drabbad av krig, med miljoner människor på flykt undan bomber, förföljelse och politiskt förtryck. Vår plikt är att aldrig glömma och alltid tillsammans fortsättakampen mot rasism och fascism..

Konsekvensen av den nya flyktingpolitiken i Sverige och EU slår undan benen för asylrätten och skapar en outhärdlig situation för barnfamiljer som splittras, människor som inte får bidra till samhället och flyktingar som tvingas till jobb med låga löner för att få en chans till permanent uppehållstillstånd. Det drabbar inte bara alla de som flyr utan också alla oss som redan bor och arbetar här. Låglönekonkurrenssen leder till att löner och villkor dumpas så att arbetsgivarna kan välja och vraka, det leder till försvagade fackföreningar och det leder till ett samhälle där vi alla ställs mot varandra.

Istället för låglönekonkurrens där det görs skillnad på människor kan vi skapa en arbetsmarknad med bra villkor för alla där du behandlas värdigt oavsett var du kommer ifrån och vem du är. Ett samhälle där vi värnar rättvisa löner och solidaritet mellan arbetare. Ett Malmö där familjer kan växa, drömma ochskapa sig ett liv. Bara på det sättet kan vi bekämpa den växande rasismen och fascismen och hedra alla de som föll offer för nazisternas våldamma utrotning.


Vänsterpartiet startade på 1990-talet manifestationer till minnet av Kristallnatten över hela landet som ett svar på den då växande högerextremism. Idag ser vi att högerextremismen har tagit steget in i finrummen och hotar individer såväl som välfärden.

När: 9 november 2016 16:00 - 9 november 2016 17:00

Var: Möllevångstorget / Malmö

Arrangör: Vänsterpartiet Malmö