Songbird- Singer songwriting för tjejer 15-25 år


Vill du prova att skriva egen musik? Eller skriver du redan låtar och vill utveckla dina idéer? Kom och inspireras tillsammans med andra musikintresserade!

Kursupplägget är enkelt och lusten att skapa musik står i fokus. Varje tillfälle kommer ha ett visst tema som berör låtskrivande t.ex. melodi, text eller form. Vi börjar varje träff med lekfulla musikaliska övningar på temat. Sedan finns det tid för mer fördjupat låtskrivande, antingen utifrån ditt eget material eller en förberedd övning. I slutet av varje tillfälle kan den som vill spela upp något inför de andra i gruppen och få konstruktiv feedback.

Ta med dig anteckningsblock och enklare inspelningsutrustning (t.ex. en mobil) för att dokumentera dina idéer. Ett eget instrument kan också vara bra att ha med om du använder det. Det kommer att finnas ett par gitarrer på plats att tillgå.

Kursledarens bakgrund:

Jag är utbildad inom musik vid Kulturama, Skeppsholmens folkhögskola och Uppsala universitet, med inriktning på afroamerikansk sång. I mitt eget låtskrivande inspireras jag bl.a. av jazz, soul och visor.

Kursen arrangeras i samarbete med Demokratipiloterna Dynamo.

Det finns vegetarisk mat och fika att köpa i Dynamos café. Betala kontant eller med swish.

Vi ses fem måndagar 17.00-18.30 i Dynamos lokaler på söder. Datum: 31/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11. Kostnaden för kursen är 300 kr.

När: 31 oktober 2016 16:00 - 31 oktober 2016 17:30

Var: Demokratipiloterna Dynamo, Södermannagatan 38 / Stockholm

Arrangör: Lotten Herou