Vredens dag för Syrien


Stoppa bombterrorn i Syrien!

Guernica då, Aleppo nu!

Vi ser med djup sorg på de brott mot mänskligheten som fascisten Assad begår mot det syriska folket i denna stund. Hans totala terror mot civila sker med Putins flyg och vapen. Denna massmordspolitik känner vi igen från den spanska fascismen på 1930-talet. I april 1937 jämnades den baskiska staden Guernica med marken av tyskt bombflyg, som bjudits in av fascisten Franco för att krossa den spanska republiken, allt motstånd och alla frihetsdrömmar.

Assads regim gör allt vidrigt som finns för att krossa den syriska revolutionen, vilken föddes ur den Arabiska våren 2011. Putin och Assad terrorbombar Aleppo fruktansvärt i detta nu för att stadens befolkning ska kapitulera. Alla som inte underkastar sej Assads diktatur riskerar att dödas eller deporteras, såsom redan skett i det revolutionära Daraya och Homs. Det får inte ske!

Syriens befolkning har levt under klanen Assads fascistregim i mer än 40 år. De har nu rest sej och gör heroiskt motstånd mot den vidrigaste av diktaturer och dess terror. Också Spaniens folk gjorde hårdaste motstånd mot fascismen för två generationer sedan, också deras kamp var heroisk. De spanska antifascisterna fick stort internationellt stöd i sin kamp. Mer än 500 svenskar reste till Spanien för att kämpa mot fascismen. 160 av dem stupade. Minnesmärket La Mano står på Katarinavägen i Stockholm för att hedra de svenskar som dog i kampen mot spansk fascism. Kampen mot fascism och diktatur måste vara solidarisk och internationell. Vi hedrar därför både Spaniens och Syriens antifascister genom att tåga till La Mano.

Vi i Föreningen Syrien Sverige accepterar inte det massmord som pågår i Syrien. Vi stöder Syriens folk i dess kamp mot all fascism och all diktatur.

Vi samlas lördagen den 29 oktober kl 15.00 på Medborgarplatsen och tågar till monumentet La Mano.

Nu, liksom i Spanien 1937, är det solidaritet över gränserna och en bred kamp mot fascism och diktatur som behövs för att hindra att mörkrets krafter segrar.

Bort med Assad och IS!

När: 29 oktober 2016 13:00 - 29 oktober 2016 16:00

Var: Medborgarplatsen - Katarinavägen La Mano / Stockholm

Arrangör: Föreningen Syrien Sverige الجمعية السورية السويدية