We are all Aleppo!


Stoppa Putins terrorbomber! Låt inte Assads fascistiska regim få deportera Aleppos kämpande folk!

Det demokratiska motståndet i Syrien lever ännu, och nu verkar omvärlden i elfte timmen vara på väg att vakna. Demonstrationer till stöd för Aleppo, och mot Assads och Putins massmord, växer fram i många länder. Svenska medier har äntligen börjat uppmärksamma detta mera, och vi tackar varmt de journalister som bidragit till det. Vi noterar också att ett antal politiker är mer intresserade nu, men mycket mera måste till för att Syriens plågade folk ska få uppleva en förändring av infernot som pågår.

Lisa Bjurwald, som är journalist, författare och alert bevakare av fascism i olika skepnader, hälsar: ”Stockholmare: Det finns inga ursäkter för att inte stå upp för de män, kvinnor och barn som systematiskt slaktas av Putin & Assad! Ta med jobbkompisarna, ta med barnen, ta med chefen - KOM! Plattan varje torsdag kl. 17. När vi blir tillräckligt många marscherar vi väl till riksdagen/ambassaderna?”

Vi i Torsdagsrörelsen Syrien, som Föreningen Syrien Sverige står bakom, har hållit möte på Sergels torg i Stockholm varje torsdag kl 17.00 sedan slutet av juli. Denna vecka laddar vi ju mest för lördagens större demonstration från Medborgarplatsen (den 29 oktober kl 15.00; sök på "Vredens dag för Syrien", där vi hoppas att så många Syrien-vänner, demokrater och anti-fascister som det bara är möjligt kommer med).

Men vi kommer också att finnas på Sergels torg denna veckas torsdag, vanlig tid, för ett enklare torgmöte. Under relaxade former visar vi vårt uthålliga stöd till det syriska motståndet mot Assads mördarregim, mot Putins terrorbomber, mot Hizbollah och andra Iran-kontrollerade fotsoldater, mot IS/Daesh's religiösa fanatism; för demokrati, värdighet och frihet för Syriens folk. Vi samlar också in pengar till den heroiska civilförsvarsorganisationen Vita Hjälmarna. Och så peppar vi förstås varann inför lördagens större demonstration.

Den syriska kampen för frihet är även vår sak.

Kom med du också! Ditt stöd behövs.

När: 27 oktober 2016 15:00 - 27 oktober 2016 16:00

Var: Sergels Torg / Stockholm

Arrangör: Föreningen Syrien Sverige الجمعية السورية السويدية