Queer - från barrikaderna in i offentligheten?


Frågor som rör lhbtq-personer har på många sätt tagit sig in i den etablerade offentligheten. Lagar har ändrats så att samkönade par kan gifta sig, personer som genomgår könsbekräftande kirurgi avkrävs inte längre sterilisering och lesbiska par har tillgång till insemination och assisterad befruktning. Samtidigt kvarstår stigmatisering och utanförskap. Så vad är egentligen queer i dagens Sverige?

För tio år sedan kom första upplagan av Vad är queer?. Nu kommer den uppdaterade versionen. Var befinner vi oss? Fanny Ambjörnsson och Juliet Atto ger sina perspektiv i ett samtal om queer då, nu och framåt.

Fanny Ambjörnsson är fil.dr i socialantropologi, docent i genusvetenskap och verksam som forskare och lärare vid avdelningen för genusvetenskap, Stockholms universitet.

Juliet Atto är utbildad journalist, skribent och aktivist främst inom antirasism, intersektionell feminism och hbtq-frågor. Juliet är också medgrundare till Black Queers Sweden, samt projektledare och kommunikatör för Feministiska Kommunikationsbyrån.

✏ Förköp din biljett på Billetto! Entré 80 kr. 60 kr för dig som är studerande, arbetssökande eller pensionär. Säkra din biljett på Billetto eller köp på plats i ABF-husets Information hela veckan fram tills 30 minuter innan start. Eventuella restbiljetter säljs utanför salen.

Samtalet arrangeras av ABF Stockholm och Natur & Kultur.

När: 27 oktober 2016 16:00 - 27 oktober 2016 17:30

Var: Sveavägen 41 / Stockholm

Arrangör: ABF Stockholm