Tillsammans för Trygghet - Manifestation mot massutvisningarna!


Vi i Tillsammans för Knivsta solidariserar oss med alla de som drabbas av de nya asyllagarna som innebär att barn och ungdomar skickas till tillbaka krigets och terrorns fasor.

De som drabbas av de nya lagarna, de som inte anses behöva skydd, är till stor del flyktingar från Afghanistan. HBTQ-flyktingar, barn, familjer och minoriteter som är förföljda i hemlandet. Afghanistan: landet som svenska Utrikesdepartementet avråder människor från att resa till för att det är för farligt, men som svenska staten inte ser några problem med att deportera människor till. Det är konsekvensen av att nästan samtliga partier i Sveriges riksdag bestämt sig för att flyktingar är ett problem och inte medmänniskor som behöver skydd.

Men Tillsammans kan vi ändra på det här. Det är hög tid att Knivstas kommunpolitiker och andra beslutsförfattare på kommunal nivå sätter press på sina riksdagsgrupper och partiledningar! Vill politikerna i Knivsta kommunfullmäktige verkligen att barn och ungdomar som bor och går i skolan här i Knivsta ska skickas tillbaka till Afghanistan och riskera livet?

Därför samlas vi utanför Knivsta kommunhus onsdagen 26 oktober klockan 18:30 i samband med kommunfullmäktiges sammanträde.

Tillsammans kräver vi:

  • Att Knivstas kommunpolitiker verkar för att regeringen river lagen som röstades igenom i somras. Att kategorin ”övrigt skyddsbehövande” återinförs och att uppehållstillstånd på grund av synnerligen eller särskilt ömmande skäl åter igen börjar beviljas.

  • Att jakten på papperslösa stoppas.

  • Att Migrationsverket ser över situationen i Afghanistan och begrundar den information som gjort att UD anser att det är farligt att överhuvudtaget vistas i landet.

Tillsammans visar vi att i Knivsta ställer vi upp för varandra.

Sammanhållning är vårt enda alternativ.

När: 26 oktober 2016 16:30 - 26 oktober 2016 17:30

Var: Knivsta Kommunhus, Staffans Vägen / Knivsta

Arrangör: Tillsammans för Knivsta