En spännande kväll om Nicaragua!


Är du intresserad av att veta mer om arbetet mot barnsexhandel i Nicaragua? Då är detta ett perfekt tillfälle för dig att fördjupa din kunskap. Välkommen på en Nicaraguansk kväll i Solidaritetshuset med oss från Svalorna Latinamerika.

SEMINARIUM - ATT STOPPA BARNSEXHANDELN I NICARAGUA

Norvin Narciso Campos Ramos och Rosa Maria Espinosa Cantillano* är på besök i Sverige för att berätta om arbetet med att stoppa barnsexhandel. Hur är situationen i landet idag? Hur arbetar organisationerna på plats? På vilket sätt involveras barn och ungdomar i det arbetet?

Medverkande i samtalet är också Camila Salazar Atías från Fryshuset. Camila är ansvarig för Fryshusets sociala verksamheter på nationell nivå, samt specialiserar sig på verksamhet som riktar sig till att förebygga och stötta personer som är inom eller på väg bort från gäng. Detta kommer hon att prata om ur ett genusperspektiv. Seminariet är på spanska men tolkas till svenska.

FILM - OM ATT VARA MACHISTA

Efter seminariet visas en kortfilm inspelad av vår tidigare praktikant Johannes Rydinger. I den här kort-dokumentären får vi möta de tre ungdomarna Darin, Walter och Nelson för att höra deras tankar kring manlighet och Machismo i dagens Nicaragua. Vi får även en inblick i deras engagemang i den lokala barn- och kvinnorättsorganisationen Mary Barreda där de får möjlighet att ifrågasätta sexualitet, normer och könsroller

Kvällen avslutas med Nicaraguansk dans och lättare tilltugg som finns till försäljning.

  • Norvin Narciso Campos Ramos och Rosa Maria Espinosa Cantillano kommer från organisationerna Apeadeco och Asociación Mary Barreda, som samarbetar med Svalorna Latinamerika för att förebygga barnsexhandel i Nicaragua.

När: 24 oktober 2016 16:00 - 24 oktober 2016 19:00

Var: Solidaritetshuset Stockholm, Tegelviksgatan 40 / Stockholm

Arrangör: Svalorna Latinamerika - Samarbete för rättvisa!