GREEN NOISE | Johanna Byström Sims


GREEN NOISE

Johanna Byström Sims @ Järstorps Prästgård & Elmia Lantbruk

Green Noise - konst möter lantbruk!

Green Noise kombinerar konst och lantbruk på ett oväntat och innovativt sätt. Genom att tekniskt och konstnärligt bearbeta data från teknisk utrustning som används för att sprida rätt mängd gödning, ger konstnären Johanna Byström Sims de odlade fälten en egen röst. En röst som aldrig tidigare hörts. Green Noise består av två delar, ett ljudverk och en konstfilm.

THE BACKGROUND NOISE OF THE WORLD

När spannmålsodlaren arbetar på fältet spelar konstverket upp landskapets gröna färg från högtalare på traktorn. Resultatet blir ett ljudverk i rörelse. Konstverket visas live för publik vid ett unikt tillfälle hos en lantbrukare strax utanför Jönköping.

REFLECTANCE OF GREEN

I konstfilmen ”Reflectance of Green” översätts sedan ljudet åter till färg i ett pixelliknande grönt rutmönster. Den rörliga bilden kan man associera till böljande sädesfält. Filmen visas under Lantbruksmässan på Elmia några dagar efter happeningen.

16 oktober: Happening på ett fält hos lantbrukare Hans och Inger Lundberg i Järstorp. Publik är varmt välkomna att lyssna och titta när konstverket framförs live.

18 oktober: Presentation och samtal där konstprojektet presenteras under en konferens för de gröna näringarna. ”Framtidsforum”, Elmia.

19-21 oktober: Utställning av filmkonstverket "Reflectance of Green" och en kort dokumentär om projektet visas under Lantbruksmässan på Elmia.

Elmia.se/Lantbruksmassan/

Exakta tider och vägbeskriving kommer (eventlänk nedan)

Vill du vara en del av vårt filmcrew på plats? Maila info@konsthalljonkoping.se

Green Noise genomförs i samarbete med: Elmia Lantbruk, Järstorp Prästgård och Yara

Curator: Linda Wallenberg

Konsthalljonkoping.se

När: 16 oktober 2016 12:00 - 21 oktober 2016 15:00

Var: Järstorps prästgård / Jönköping

Arrangör: Konsthall Jönköping