Queer poesisalong!


Cinema Queers avslutningsfilm är The Revival: Women and the Word av Sekiya Dorsett. Direkt efter filmen är vi enormt stolta över att presentera en afton som hyllar poeten och poesin.

Hedersgäst är huvudperson och grundare av The Revival Yaani Supreme som kommer framföra några av sina dikter! Även de svenska stjärnorna Judith Kiros och Yolanda Bohm samt några än så länge hemliga poeter kommer uppträda under kvällen. Kom och runda av din festivalhelg med oss, ta ett glas vin, sjunk ner i våra röda plyschfotöljer och värm upp fingrarna för det knäppinferno som våra förtjänar!

Om filmen:

Fem kvinnor med den karismatiske Yaani Supreme i spetsen, beger sig ut på en turné där den heliga treenigheten – poeten, folket och dikten, står i centrum. En turné som kommer att förändra livet för många icke-vita queera kvinnor i USA. Turnén blir en möjlighet att återuppväcka poesisalongen som betytt så mycket genom kvinnorörelsens historia samt för en ny generation kvinnor att upptäcka poesin som uttrycksform. Filmen berör allt från en historisk skildring om hur svarta kvinnor i 70-talets Harlem skapade trygga rum för konst och motstånd till dagens rasism och polisbrutalitet som de själva blir utsatta för. Den är dessutom en poesiupplevelse som kommer få dig att knäppa med fingrarna – det här är systerskap!

När: 2 oktober 2016 18:30 - 2 oktober 2016 21:59

Var: TeaterStudio Lederman, Gästrikegatan 13 / Stockholm

Arrangör: Cinema Queer