Queer Frulle - Uppstart Höst på Stenkrossen i Lund


Vegansk frukostbuffé serveras i härlig queer och hbtq+vänlig miljö.

Kom och ta reda på vad som är Queert i Lund, vad som finns att göra och ställen att besöka under hösten, eller bara kom och häng, snacka, mys och ta de lugnt. Det går bra att dyka upp med en vän eller hela kompisgänget, eller så kommer du helt på egen hand och äter frukost vid "Lära-känna bordet". Viktigaste dock, är att du kommer precis så som Du Är! Rummet ska vara tryggt och vänligt och vänder sig till dig som identifierar under hbtq+-paraplyet.

Vad Är Queer Frulle?

Queer Frulle är en nykter mötesplats och ett tryggt rum för dig som identifierar under hbtq+. Med frukostarna skapar vi tillsammans en frizon från hetero- och cisnormativitet, och andra begränsande normer och stärker vårt community genom att lyfta intressanta och peppiga teman som berör Queer / Queerhet, och allt vad det kan innebära.


PRAKTISK INFO

ANMÄLAN? Det är bara att dyka upp, du behöver INTE anmäla dig.

FRUKOSTEN

Till frukost kommer serveras en buffé av mackor, pålägg, müsli, frukt, kakor och annat gott. En får plocka så mycket en vill och varma och kalla frukostdrycker ingår. Frukosten är vegansk och nötfri, och glutenfria alternativ finns.

Frukostbuffé (ta hur mycket du vill): 40kr

Fukost till barn: 20 kr

Endast en kopp Kaffe/Te: 15kr

Du kan betala med kontanter eller med Swish.

LOKALEN ÄR TILLGÄNGLIG FÖR RULLSTOL


Vad menas med QUEER?

Queer är ett begrepp som grundar sig i kritik mot idéer om normalitet i fråga om kön och sexualitet och hur vi placeras i olika kategorier som alla tar utgångspunkt i heterosexualitet och könsbinaritet som norm. Med andra ord ett ifrågasättande av dominerande idéer om hur människor ska leva i sexuella relationer och andra relationer, hur vi ska bilda familj, hur vi ska uttrycka kön osv.

Det finns queerteori inom den akademiska världen, queeraktivism med folk som vill organisera sig för att förändra rådande normer och strukturer, och personer som kallar sig själva queer. Att vara queer kan innebära en önskan att inte behöva definiera sitt kön eller sin sexuella läggning, medan en del använder queer som ett sätt att beskriva sin könsidentitet eller sin sexualitet.

När: 2 oktober 2016 08:00 - 2 oktober 2016 11:00

Var: Stenkrossen, Kastanjegatan 13-15 / Lund

Arrangör: Queer Frulle Lund