Larkin Grimm! Lamine Cissokho! Leonore Boulanger! Anais Maviel!


Sing a song fighter presenterar varmt:

LEONORE BOULANGER trio (Frankrike), LAMINE CISSOKHO (Senegal/Sverige) och LARKIN GRIMM & ANAIS MAVIEL (US). En späckad kväll med tre internationella akter som alla har förmågan att flytta tid och rum med sin musik. Obs: Missa inte detta!

LEONORE BOULANGER trio (FRA):

Den oefterhärmliga och djupt originella franska sångerskan Leonore Boulanger öppnar kvällen. Med två medlemmar från hennes ensemble i Paris hör vi dom skapa en mix av europeisk och orientalisk folkmusik med en stor dos av experimentell improvisation. Lekfullt och virtuost. Mystiskt och magiskt

LAMINE CISSOKHO (Senegal)

Den fantastiske koraspelaren Lamine Cissokho kommer från Senegal/Casamance och är en ättling till en “berättarfamilj”, en så kallade grioter, med en historia som går tillbaka till 1400-talet. En griot är en västafrikansk trubadur, historieberättare, underhållare, lovsångare och muntlig historiker som har till uppgift att föra sitt folks historia vidare. Det är ett yrke som går i arv och Lamines båda föräldrar är musiker, liksom hans syskon.

Kora, den ”västafrikanska harpan”, är Lamines huvudinstrument. Redan i 10-årsåldern hade det blivit hans favorit. Hans kora är tillverkad av en stor kalebass och har 22 strängar. Koran skapar magisk, vacker musik som berör!

Lamine, som nu är bosatt i Kalmar, är en låtskrivare och arrangör och en sann världsmusikartist. Hans melodier och texter speglar hans många olika musikaliska världar; allt från barndomens koramusik till svensk folkmusik och modernt afro-jazz-groove. Han har spelat med Ale Möller och blivit hyllad av Kora-mästaren Toumani Diabate. Lamine’s två tidigare album har varit fyllda med medryckande sångbaserade låtar. Men just nu spelar han in ett instrumentalt kora album där han gör duetter/dueller med andra instrument. Albumet produceras av Karl Jonas Winqvist och släpps på sing a song fighter under 2017.

LARKIN GRIMM & ANAIS MAVIEL (US)

Larkin Grimm är en kompositör, sångerska och multi-instrumentalist som växte upp i ett utopiskt kollektiv i den Amerikanska södern. Omgiven av konstnärer och musiker. Hennes idealism och kamp för ett rättvist och jämlikt samhälle löper som en brinnande röd tråd igenom hennes kraftfulla och vackra musik.

Hennes kommande album “chasing an illusion” är en samling poplåtar som här och var exploderar och utmynnar i fri jazz. Med medlemmar från Sun Ra Arkestra, David Bowie’s producent Tony Visconti medverkande på bas så är förväntningar på albumet höga. Larkin Grimm har dom senaste tio åren gått sin helt egna väg och släppt ett par djupt originella album som tagit henne runt på otaliga turnéer världen runt. En helt kompromisslös artist som de senaste åren också spelat med Patti Smith, Merdith Monk, Owen Pallett (final fantasy) mm. Hon leder också en stor grupp av kvinnliga improvisationsmusiker i New York. En artist man inte bör missa!

Anais Maviel (US)

Anaïs Maviel är en röstkonstnärinna, percussionist med en sprudlande kreativ hjärna. En spännande naturkraft som länge varit en centralgestalt på Brooklyn/New York’s experimentella scen. “A force of nature” skrev musiktidningen All about Jazz om henne. Hennes orädda performances har gjort henne till en hett eftertraktad musiker och hon har setts (och hörts) bla i William Parker’s Martin Luther King Project and Plaza Band, Matt Lavelle’s 12 Houses, Dave Ruder’s The Gentleman Rests, Patrick Breiner’s Red Metal, Jen Baker's Polyverse mm mm. Som improvisationsmusiker återvänder hon ofta till sina rötter i Haiti.

För tillfället utvecklar hon sin solo karriär och har nyss gett ut ett album… Denna kväll backar hon upp Larkin Grimm och gör även ett eget set. Två kvinnor som spränger musikaliska gränser på ett spännande och utvecklande sätt. Vem vet hur denna kvällen slutar?

Inträde 100 kr (Musikpresent ingår.)

På scen: Leonore Boulanger trio 19.30

Lamine Cissokho 20.45

Larkin Grimm & Anais Maviel 22.00

När: 1 oktober 2016 16:00 - 1 oktober 2016 21:45

Var: Pygméteatern, Vegagatan 17 / Stockholm

Arrangör: Sing a song fighter