Uppstart! Bli medlem i Centrum för Sociala Rättigheter


Centrum för Sociala Rättigheter är en är en Juridisk resursgrupp för Malmös gräsrotsaktivister.

För att fungera bättre som organisation behöver vi nu bli fler och ännu smartare.

Vi letar efter dig som har erfarenheter av rättsystemet eller att undvika det. Vi letar efter jurister och juriststudenter, självlärda och examinerade, men också mediaintresserade, grafiska designers, administratörer, folk som kan samla in pengar, samordnare, debattörer, snackare, tänkare och framförallt dig som inte fattar ett skit av det här med juridik eftersom det allt för ofta är är allt för obegripligt.

På onsdag den 28 september bjuder vi in till uppstartsmöte och fika!

Kom och ta lite kaffe eller te, kaka eller frukt och ställ frågor eller berätta om något viktigt som händer som vi kan engagera oss i tillsammans!

Sedan vi startade för några år sedan har vi bland annat jobbat med överklaganden i samband med Sorgenfrilägret och protesterna som följde efter vräkningen av det samma, vi har organiserat oss tillsammans med de strejkande palestinierna utanför Migrationsverkets lokaler i Malmö, vi har ordnat föreläsningar och workshops om arbetsrätt och hur privatpersoner kan överklaga myndighetsbeslut från soc och arbetsförmedling och försäkringskassa.

Kom och hör mer om våra nuvarande och planerade projekt!

Mer om Centrum för Sociala Rättigheter:

Vi vill undersöka hur juridik kan användas kreativt och bli ett progressivt verktyg i händerna på dem som kämpar för sociala rättigheter.

Genom att hålla workshops, trycka informationsmaterial och organisera rådgivning vill vi kunskapsutjämna vi och göra juridiken tillgänglig för fler. Tillsammans med gräsrotsorganisationer överklagar vi myndighetsbeslut och driver processer i domstol, både för att skapa uppmärksamhet och för att påverka myndigheternas och domstolarnas praxis.

Vi lever i ett orättvist samhälle med maktstrukturer som ger människor mycket olika förutsättningar att ta del av sina rättigheter. Samhällets lagar är stiftade för att upprätthålla det samhälle och de strukturer som vi har idag.

Men vi önskar att samhället ska förändras, i likhet med de flesta andra människor. Och vi vill vara en del av den förändringen.

Vi vet att lagar är skrivna av människor med makt och att både hur de är skrivna och hur de tillämpas är otroligt politiskt.

Vi vill ta del i samtalet om hur juridiken och politiken hänger ihop, trots att lagen mycket ofta anses vara neutral.

Vi tror att individuella rättigheter kan förverkligas genom att underordnade grupper organiserar sig och själva förändrar sin situation.

”Sociala rättigheter” betyder rättigheter för hela gruppen. Därför samarbetar vi med gräsrotsrörelser som organiserar och solidariserar sig med olika utsatta grupper, exempelvis asylsökande, papperslösa, EU-migranter, arbetslösa och sjukskrivna.

När: 28 september 2016 16:00 - 28 september 2016 18:00

Var: Östra Tullgatan 3 / Malmö

Arrangör: Centrum för Sociala Rättigheter