Ett År i Omställning / One Year in Transition - Anmälan öppen nu!


Ett år där du fokuserar på det som spelar roll och på det som känns allra viktigast.....

Till hösten börjar den distansbaserade kursen "Ett År i Omställning" Inspirerad av Englands "One Year in Transition" för första gången i Sverige. Kursen ger möjlighet till utforskande av egna projekt- och verksamhetsideér som faller inom ramen av social- ekologisk och ekonomisk hållbarhet och livsstil.

Kursen är huvudsakligen en samverkan mellan Eskilstuna folkhögskola och Omställningsnätverket. Den går på halvfart, är studiemedelsberättigad samt utlokaliserad då den baseras på eget "livscentrerat" projektarbete samt 4 temaveckor utspridda under året (se länk nedan).

Kursen vänder sig till dig som:

-är intresserad av omställningsperspektivet (omställning.net) och som funderar på hur du kan lyfta dessa frågor i vardag och arbete, samt få möjlighet att utforska det i relation till vad som är rätt för dig.

-vill utveckla och konkretisera dina egna idéer och kanske redan existerande projekt med stöd av kurshandledare men även av andra kursdeltagare.

-få inblick i samverkansmodeller och möjliga tillvägagångssätt i realiserande av projektidéer.

Kursen bjuder även in till ett utforskande av intention, längtan och bakomliggande drivkraft i det du gör. Dessa två processer - den inre och yttre - sammanflätas genom de olika kursmomenten. Kursen hjälper dig även att förhålla dig till en vardag där du ibland kanske känner dig ensam med dina funderingar.

För vidare information se:

När: 23 september 2016 07:00 - 23 september 2016 10:00

Var: / Järna

Arrangör: Omställningsnätverket