Utomhusbio under Gävle Pride - The Pearl of Africa


I anslutning till Gävle Pride så kommer vi att visa Sverigepremiär på filmen The Pearl of Africa. Världspremiären sker på festivalen Hot Docs i Toronto den 30 april. Filmens skapare bröderna Jonny och André von Wallström kommer från Sandviken och det är med stor glädje vi kan få visa en global succé med lokal anknytning. Dagen efter filmen så kommer det att bli panelsamtal, mer information kommer om det senare. Vi hoppas även att det kommer fint besök till visningen av filmen. Så missa inte denna chansen!

Det finns plats för cirka 200 personer på bänkarna framför scenen, men det går precis lika bra att ta med filtar eller egna stolar att sitta på och ha det riktigt mysigt.

Caféet kommer att ha öppet längre alla biokvällar. Så ni kan fylla på era picnickorgar.

Visningen är gratis!

Filmen har 15-årsgräns då den inte gått igenom Statens medieråds granskning. Vilket betyder att du måste ha fyllt 15 år för att få se filmen. Vi vet ej om den hinner granskas innan premiären och således få en annan åldersgräns.

Rökförbud gäller i "biosalongen". Men det går att kliva lite åt sidan och röka om behovet skulle uppstå och inte missa något av filmen ändå.

Handling: Filmen handlar om Cleopatra Kambugu och hennes liv som transperson i ett land där hbtq-personer löper stor risk att mördas, torteras eller misshandlas på grund av sin läggning. Filmen har dock inte ett aktivistperspektiv – utan fokuserar på kärleksrelationen mellan Cleopatra och hennes pojkvän Nelson och hur det är att vara i den situationen.

När: 11 augusti 2016 19:00 - 11 augusti 2016 20:35

Var: Utomhusbio i Boulognern / Gävle

Arrangör: Utomhusbio i Boulognern