Klimatfestivalen 2016


Klimatfestivalen är en festival av och för alla miljö- och människorättsaktivister från hela landet. Festivalen arrangeras av Jordens Vänner tillsammans med ett nätverk av miljö- och människorättskämpar såsom 7:e generationen, Klimataktion, Latinamerikagrupperna och #Planka.

Här kan du lära känna miljörörelsen, träffa och utbyta erfarenheter med andra aktivister och tränas i aktionsplanering. Det är ett perfekt forum för dig som vill veta mer om miljökampen, djupdyka i klimatfrågor och träffa andra entusiastiska miljö- och människorättskämpar.

Programmet kommer att vara fullspäckat med föreläsningar och workshops om bland annat klimat, gröna städer, motstånd mot massbilism, feminism och kampen mot kärnkraftverk i Pyhäjok, kombinerat med musik och poesi. Vi kommer även att erbjuda aktionsträning i ickevålds- och civil olydnadstekniker för dem som vill. I samband med festivalen kommer vi att genomföra en laglig demonstration mot Förbifart Stockholm fredagen 12 augusti, som stöd till civil olydnadsaktionen Vägs Ände (www.vagsande.se) som ordnas den dagen.

För att ta sig till Klimatfestivalen i Stockholm kommer Jordens Vänner att erbjuda bussar från Malmö, Göteborg och förhoppningsvis Umeå. Detta för att alla ska ha möjlighet att ta sig till festivalen. Vi kommer att hyra minibussar utifrån intresse och behöver därför veta hur många som kan åka med och från vilka städer. Är du medlem i Jordens Vänner kommer vi dessutom att erbjuda reseersättning.

o Program: Kommer inom kort!

o Datum: 10-14 augusti 2016

o Plats: Föreningen Järva Folkets Park, Eggeby Gård 1, 163 62 SPÅNGA

o Boende: Tältplats. Medtag eget tält.

o Transport: Finns möjlighet att åka med hyrda bussar. Anmäl ditt intresse för bussplats senast 10 juli!

o Arrangörer: Jordens Vänner i samarbete med 7:e generationen, Klimataktion, Latinamerikagrupperna, Planka.nu och Studiefrämjandet

OBS Anmälan krävs inte, men för att underlätta planeringen är vi otroligt tacksamma om ni anmäler er via länken nedan

För frågor, kontakta sommarlager@jordensvanner.se

Kampen fortsätter! Vi ses i augusti!

När: 10 augusti 2016 12:00 - 14 augusti 2016 15:00

Var: Järva Folkets Park, Eggeby Gård, Spånga / Stockholm

Arrangör: Jordens Vänner