Limbido på Stockholm pride


VÄLKOMNA TILL "HETEROPRIDE - en utopisk tankeresa" på Stockholm pride 2016!

Den 26 juli gästar Elise Strömberg Lundin & Stina S. Lundin STOCKHOLM och Pride House kl. 14:00 - 14:45, Ekoteket, Sergels torg, Stockholm.

Elise och Stina tar er med ut på en tankeresa mot sin utopi, en värld där förtryckande normer mot HBTQIA-personer inte längre finns, en värld där hetero- och cisnormer är ett minne blott.

BESKRIVNING: En föreläsning full av fiktiva tankeexperiment som bygger på vår egen utopi, den dagen där de som vurmar för en heteropride får sin vilja igenom. Vi startar mitt i utopin, en värld där förtyckande normer mot HBTQIA-personer inte längre finns, en värld där heteropersoner får sin egen vecka. Hur ser den ut, vilka normer tillåts komma till att uttryck i en inhägnad som står under polisskydd? Från den utopin gör vi en resa stegvis tillbaka, vilka kamper var vi – queeraktivisterna, feministerna, antirasisterna, HBTQIA-aktivisterna, transaktivisterna – mm, tvungna att utkämpa? Vilka var våra segrar? Vi startar i en resa bort från utopin, genom de milstolpar som vi tagit, för att tillslut landa i dagens verklighet där det är vi som måste ha en vecka, dag eller helg under polisskydd för att kunna känna oss trygga och fria. När vi väl landat i vår verklighet har vi förhoppningsvis fått en bättre bild av hur det är nu, och varför pride tillhör OSS.

När: 26 juli 2016 12:00 - 26 juli 2016 12:45

Var: Ekoteket, Kulturhuset Stadsteatern, Sergels Torg 3 / Stockholm

Arrangör: Limbido - Normkritisk kompetens