Transammans växer så det knakar - för att det finns ett behov!


Stockholm Pride

Pride House, må 25 jul 15:00–15:45

Välkommen att lyssna till representanter som berättar om verksamheten, erfarenheter från medlemmar och vad Transammans kommer att fokusera på framöver.

Direkt efteråt sker programpunkten "Närståendeakuten och Transkunskap med Transammans" en trappa upp i konferenslokalen.

OM OSS:

Transammans - det nationella förbundet för transpersoner och närstående har växt fort sedan det bildades i september förra året. Redan för tre år sedan började ett par eldsjälar med enstaka fikakvällar som ett litet projekt för transpersoner och närstående i Västerås. För varje aktivitet har det blivit fler deltagare, och lagom till Kiruna Pride i juni 2016 startade en lokalgrupp i Kiruna med omnejd.

Hela verksamheten har ända från början byggts på att personer behöver och vill engagera sig på sina egna villkor. Transammans har fokuserat på det som deltagarna tycker har saknats för transpersoner och närstående och utifrån det tagit fram lösningar. Några exempel på Transammans egna koncept är utbildningarna "Transvänlig skola", "Transvänlig massör" och "Transvänlig teater". Även samtalsgrupper för närstående är ett eget upplägg som har fått mycket bra respons. En stor del handlar också om stödverksamhet och gemenskap genom ett stort nätverk över hela landet.

Att närstående får mer kunskap och stöd är en central del i arbetet kring att stärka transpersoners hälsa och rättigheter. I begreppet närstående inkluderar vi människor som finns i vardagen även utanför transpersoners närmaste familj och vänner, som exempelvis vården, skolan och arbetslivet. Alla är på något sätt närstående till transpersoner, eftersom vi lever i samma värld.

Medverkande: Annelie Salminen, ordförande Transammans


Tid: må 25 jul 15:00–15:45

Arrangör: Transammans

Plats: Pride House (Ekoteket)

Kulturhuset Stadsteatern, Sergels Torg 1

Pris: Gratis

Teckentolkat: Nej, programpunkten teckentolkas ej

Tillgänglighet Pride House: Alla Kulturhuset Stadsteaterns lokaler är tillgänglighetsanpassade och hiss finns mellan alla våningsplan.

Färdtjänstadress: Sergels torg 7 (entrén på plan 0, hissar till vänster)

Tillgänglighetsanpassad toalett finns på våning Plattan, våning 2 och våning 5. Skötrum finns på våning 2.

När: 25 juli 2016 13:00 - 25 juli 2016 13:45

Var: Ekoteket, Pride House, Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg / Stockholm

Arrangör: Transammans