Vernissage: #konstsuger Stockholmsskolan Deluxe


Stockholmsskolan Deluxe bjuder till in till första kullens utställning: #konstsuger

Detta är ung konst, detta är ortens konst, detta är queer konst, detta är det som kallas framtidens konst, men som alltid funnits. Konsten serverar perspektiv som utmanar normerna i samhället och normerna inom konstvärlden. Utställningen är en buffé, och konstnärerna räddar demokratin.

Den 20 juli klockan 16:00 har vi fet vernissage på Krukmakargatan 20 och bjuder på allt från spoken word, dans och fakirism till projektioner, tavlor, flaggor och zin. Och snacks! Utställningen pågår därpå 21-31 juli och är öppen onsdag-söndag 14-20.

För utställningsprogram gå in på stockholmsskolan.se, för att se annat som Stockholmsskolans deltagare har gjort gå in på instagram.com/konstsuger, för att läsa mer om kursen gå in på birkagarden.fhsk.se/stockholmsskolan-deluxe/

Medverkande konstnärer är: Jack Almgren, Vera Almgren, Jon Ely, Sofia Eriksson, Elliott Erking, Daniel Feng, Gabriel González, Wilma Hultén, Issa Issa, An Nguyen, Lizette Romero och Elbe Wallin.

Stockholmsskolan Deluxe är en deltidskurs för konst som förändrar, utmanar och/eller tar avstånd från konstvärldarna. Den har en normkritisk och postkolonial grund och drivs av Konstfrämjandet Stockholm och Birkagårdens Folkhögskola. Kursens avsikt är att inta rum och ge plats och nätverk till konstnärer utan bakgrund inom den etablerade konsten. Under året har vi arbetat med konstnärer såsom Zhala, Athena Farrokhzad, Behrang Miri och Farnaz Arbabi. Nästa termin startar 23 augusti!

När: 20 juli 2016 14:00 - 31 juli 2016 18:00

Var: Krukmakargatan 20 / Stockholm

Arrangör: Stockholmsskolen