Sol Hanna Eriksson - The Seven and a Half Legged Tree


SOL HANNA ERIKSSON

-THE SEVEN AND A HALF LEGGED TREE

25/6 - 31/8

Öppet dagligen mellan kl 11-18

Trädet hade en gång i tiden många grenar. Där fanns ett mysigt bo med en liten fågel i.En dag fick trädets rötter liv och började röra på sig. Det som tidigare varit så fast förankrat i marken att inget kunde få det att flytta på sig. Liksom odödligt. Orubbligt. Pålitligt. Någon som aldrig kunde försvinna.

En oro i stillheten infann sig. Något var på lur. En varelse kom krypande uppför stammen. En ganska liten varelse med alldeles för långa klor för den lilla kroppen.

Trädets päls började tjockna och det förlorade sin ulliga mjukhet. Grenarna föll av, en efter en. Till slut fanns det bara två tunna grenar kvar längst upp i toppen. Fågelboet föll ner på marken då när inga grenar fanns kvar att hålla det uppe. Fågeln försvann.

Allt liv verkade ha lämnat trädet.

Men så plötsligt en dag började knastra och knäppa inifrån hålet längst nere vid rötterna. Ett ljus spred sig ut från hålet och över trädrötterna. Tänk om en kunde krypa in där. I hålet. Om en ändå vore liten nog. Då skulle en kunna klättra in där och aldrig komma ut igen.


Sol Hanna Eriksson intresserar sig för vårt förhållande till naturen och hur den mänskliga fantasin skapar levande relationer till skogen och träden i kring oss.

Installationen "The Seven and a Half Legged Tree" visas under hela sommaren och öppnas i samband med invigningen av sommarens utställning på Kolhusudden i Svabensverk.

Sol Hanna växte upp i Venjan i Dalarna, dit hon fortfarande återvänder hon varje sommar. Hon är utbildad i textil vid Stenebyskolan i Dalsland och Konstfack i Stockholm.

Utställningen genomförs av Konstfrämjandet Gävleborg i samarbete med Svabensverks Bygdeförening.

När: 25 juni 2016 09:00 - 31 augusti 2016 16:00

Var: Svabensverk, Enviken / Enviken

Arrangör: Konstfrämjandet Gävleborg