Välkommen till min värld - Kristin EKlund


Konsthall C ligger på Cigarrvägen 14. Öppet torsdag-söndag 12-17.

Utställningen håller på till och med den 11 juni 17.00. Vernissage 18.00 den 28 maj.

“Välkommen till min värld” av Kristin Eklund.

Post-it-lapparna är lite som dagboksanteckningar eller som serierutor om och ur mitt liv.

När jag var femton bestämde jag mig för att bli konstnär och blev det efter vart tiden förflöt. Jag gick på konstlinjen på Nordvästra Skånes Folkhögskola, numera kallad konstskolan Munka. Gick även en termin på Stockholms Filmskola och senare på ämneslärarprogrammet vid Konstfack. Jag är en multikonstnär, jag arbetar med teckning, måleri, foto, skulptur, serieteckning, textil, kollage och musik.

Bakgrunden till post-it-teckningarna är att jag en period kände mig handlingsförlamad och insåg då att jag ändå kunde rita, men på en lite mindre yta, det kändes inte lika kravfullt då. Sen insåg jag också att det var ett väldigt bra sätt att uttrycka en känsla snabbt och teckningarna fick också ett mycket enkelt och direkt uttryck, så jag fortsatte att rita dem. Teckningarna handlar bland annat om psykisk ohälsa och alla dess yttringar.

Mobilen av medicinkartor handlar om att jag ville se hur mycket medicin jag egentligen åt, samt att jag ville återvinna kartorna. Jag tycker dessutom att de är fina. Sen tanker jag även på hur mycket medicin vi konsumerar i vårt samhälle och på hur pass dåligt vi mår. Jag ville göra någonting fint av allt det dåliga.

När: 28 maj 2016 16:00 - 28 maj 2016 18:00

Var: Konsthall C, Cigarrvägen 14, Hökarängen / Stockholm

Arrangör: Konsthall C