Kulturernas Karneval i Uppsala: 1000 ansikten


28-29 maj i Engelska Parken, Uppsala

Fritt inträde!

www.kulturernaskarneval.se

Kulturernas Karneval arrangeras för 8:e året och den färgrika och varma folkfesten har blivit en uppskattad tradition i Uppsala.

Festplatsen är i Engelska Parken (även känd som Carolinaparken) som under två dagar sprudlar av färg, musik, dans, mat och hantverk från hela världen. Det stora karnevalståget, hjärtat i Kulturernas Karneval, tågar genom centrala Uppsala och inviger festplatsen i en makalös kulturell explosion under lördagen 28 maj.

På festplatsens scener blir det konserter med stora artister varvat med begåvade lokala band, med ett brett utbud av musik i olika genrer. Det bjuds också på virvlande dansframträdanden, teater, cirkus och workshops i allt från yoga till sambatrummor. Se det fullständiga programmet och läs mer om artisterna på vår hemsida.

På barnens egna område “Barnivalen” kan alla barnfamiljer ta del av teater- och musiksframträdanden, magi, cirkus, pysselhörnor, sagostunder, hoppborg och lekar. Missa inte barnens egna karnevalståg på söndagen!

På mat- och hantverksmarknaden kan besökarna låta sig förföras av vackert hantverk och ljuvliga dofter från världens olika matkulturer. Smaka och njut av indiska delikatesser, chilenska empanadas eller en etiopisk gryta! Här finns också ett engagemangstorg med möjlighet att ta del av olika föreningars och organisationers utbud av aktiviteter och kanske hittar du just det du vill engagera dig i för att skapa en bättre värld.

Kulturernas Karneval hyllar den kulturella mångfalden, det är en folkfest där människor möts kring olika kulturella uttrycksformer i gemenskap, engagemang och glädje.

Temat 2016 är “1000 ansikten” . Kulturernas Karneval hyllar olika kulturer var och en för sig och tillsammans. Det är Uppsalas egna folkfest fylld av kärlek, glädje och gemenskap. Vi ses där 28-29 maj!

När: 28 maj 2016 09:00 - 29 maj 2016 19:00

Var: Kulturernas Karneval, Engelska Parken (Carolinaparken) / Uppsala

Arrangör: Kulturernas Karneval