Rätten till marken - om gruvor, människor, renar och natur


Syftet med denna dag är att genom erfarenhetsutbyten hitta arbetssätt för en hållbar markanvändning samt knyta samman folkrörelser över nationsgränser. Deltagande är kostnadsfritt. Naturskyddsföreningen och Svenska Samernas Riksförbund (SSR) bjuder på lunch och fika.

Vi är stolta över medverkan av författaren Arne Müller, prisbelönt SVT-journalist och kanske svensk medias främste expert på gruvnäringen. Medverkar gör också Anna Zachrisson, universitetslektor vid Umeå Universitet, expert på bland annat konfliktlösning inom naturresursförvaltning samt David Berggård vid Länsstyrelsen i Norrbotten. Moderator är Marie Andersson, ordförande i Naturskyddsföreningen Jämtland-Härjedalen och ledamot i Naturskyddsföreningen.

Vi har också äran att gästas av tre sydafrikanska NGO:s som arbetar med gruvfrågor på hemmaplan. De berättar om konflikter och lönnmord men också om segrar som nås när människor går samman.

"Workshopen är nu fulltecknad. De som anmält sig (inklusive kölista) och kunnat beredas plats har fått bekräftelse via mejl. "

När: 27 maj 2016 05:45 - 27 maj 2016 16:00

Var: / Umeå

Arrangör: Naturskyddsföreningen