Frige Khadija Ismajilova!


Hjälp oss frige Khadija! Fira hennes 40-årsdag tillsammans med oss!

Khadija är journalist i Azerbajdzjan och greps i slutet av 2014 för brott hon inte begått. Hon ska nu sitta sju och ett halvt år i fängelse för att myndigheterna inte gillar att hon granskade dem.

Den 27 maj fyller den modiga Khadija år! Födelsedagen tillbringar hon i fängelse som en samvetsfånge och vi uppmärksammar detta genom att bjuda på tårta nära Azerbajdzjans ambassad. Hjälp oss genom att dela ut flygblad om hennes fall, delta i firandet och samla in födelsedagshälsningar!

Uppmärksammandet sker på 40 platser runtom i världen denna dag, för att kräva hennes villkorslösa frigivning. Så kom med oss och visa ditt stöd för Khadija!

BAKGRUND

Khadija Ismajilova är en undersökande journalist som framförallt granskat människorättsbrott och korruptionsanklagelser riktade mot de azerbajdzjanska makthavarna. Hon var även delaktig i avslöjandet av Telias korruptionsaffärer i Azerbajdzjan.

Khadija Ismajilova är anklagad på falska grunder för skattefusk, förskingring och olaglig verksamhet i det som omvärlden dömt ut som en politiskt motiverad rättegång. Hon avslöjade det som makthavarna ville hålla dolt och betalar nu priset för sitt modiga arbete.

Vad kan du göra mer?

: Gå in på Amnestys hemsida och skriv ett kort till Khadija!

http://vykort.amnesty.se/

: Om du vill arbeta för att mänskliga rättigheter respekteras i Azerbajdzjan, kontakta info@ostgruppen.se

Plats: Korsningen Drottninggatan/Barnhusgatan, Stockholm

Dag: 27 maj

Tid: 12:00-13:00

Arrangörer: Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter tillsammans med Amnesty International Sverige

När: 27 maj 2016 10:00 - 27 maj 2016 11:00

Var: Korsningen Drottninggatan/Barnhusgatan / Stockholm

Arrangör: Amnesty International Stockholm