N15: Sofia Hultin – Stadsvandring som queerfeministisk strategi


Anmäl att du kommer på bokning@konstitutet.se.

Den tredje föreläsningen i kapitlet Aktivistisk pedagogik. I föreläsningen kommer Hultin dels att prata om strategier för att omfördela makt inom konst/aktivism men även om hur hen använder sig av workshops för att tillsammans med grupper skapa rum där en får utrymme att arbeta med och tänka kring sina egna historier.

Sofia Hultin (f. 1982) är utbildad på Konstfack och arbetar med performance och video utifrån sitt intresse för marginaliserade historier, med utgångspunkt i ett historie- och normkritiskt perspektiv. Sedan tre år tillbaka arbetar Hultin med projektet I'm Every Lesbian - en stadsvandring i jag-form som utifrån intervjuer med lesbiska som bor på en specifik plats presenterar delar av den platsens lesbiska historia. Under sommaren 2016 är hen aktuell med en version av projektet för Munchmuseet i Oslo. Sofia Hultins arbete har bl. a visats på Tensta konsthall, Norrköpings Konstmuseum, Konsthall C, Marabouparken konsthall, Malmö Konstmuseum, Göteborgs konstmuseum och Gävle Konstcentrum.

Program:

17.30 Drop-in, lättare förtäring, ett glas vin eller kaffe, DJ

18–18.30 Visning av Sofia Hultins film ”Segern i förskott” (2015)

18.45-20 Intro av N15curatorerna Ellen Suneson och Julia Björnberg, föreläsning av Sofia Hultin & diskussion/. Därefter eftermingel/DJ.

Pris: 40 kr Obligatorisk anmälan senast 9 maj.

När: 12 maj 2016 15:30 - 12 maj 2016 18:00

Var: Stpln - Stapelbädden, Stapelbäddsgatan 3 / Malmö

Arrangör: Konstitutet