Action for protection - Malmö


Den 9 maj varje år är den internationella Europadagen. Action for protection är en transnationell aktionsdag som startas upp över Europa för att protestera mot EU:s flyktingpolitik och avtal med Turkiet.

Gränskontrollerna som Sverige infört är en del av den internationella politik som EU bedrivit för att försvåra för människor att söka asyl och precis som i resten av EU tar inte Sverige sitt ansvar. Den 9:e maj kommer vi därför att genomföra en aktion på Öresundståget mellan Kastrup och Malmö för att uppmärksamma Europas gränser och de som dör till följd utav dem.

När en kommer med tåget till Kastrup (oavsett vilket spår) och går upp för trappan in i lufthamns byggnaden finns en dörr som leder till spår 1, där kommer vi att samlas klockan 16.00 för att sedan gemensamt ta ett tåg till Malmö central. Vi kommer att ha med några värmefiltar och flytvästar att ha på oss men ta gärna med egna om ni har. När poliserna kommer på i Hyllie kommer några av oss att ställa sig upp och läsa olika dikter och texter, göra en die-in eller på något sätt uppmärksamma gränsen. Vi uppmuntrar alla deltagare att ta egna intiativ men om ni vill göra något hör gärna av er i förväg till farnebo.ram@gmail.com så vi kan ha koll. Om ni inte hittar oss hör av er till: 0762035620

Glöm inte att ta med ID!

När: 9 maj 2016 14:00 - 9 maj 2016 16:00

Var: Copenhagen Airport, Kastrup Station, Lufthavnsboulevarden 6 / Köpenhamn

Arrangör: RIV ALLA MURAR - en antirasistisk asylrättskurs