Vahák


I Vahák möts queera röster och skapar ett parallellt rum som erbjuder motstånd, gemenskap och kärlek.

Med en helande dramaturgi iscensätter Vahák ett parallellt rum som erbjuder en bättre tid och plats. Ett rum som påminner om att det kan vara bättre, att en queer verklighet är möjlig.

Föreställningen med namnet Vahák, våld, tar sin utgångspunkt i att det koloniala och homofoba våldet gör gemensam sak. Här möts queera röster och skapar ett parallellt rum som erbjuder motstånd, gemenskap och kärlek. Vahák iscensätter det som förenar oss minoriteter i minoriteter, inte det som majoritetsmakten definierar som vår särart för att skilja oss åt.

För manus och regi står Nasim Aghili som senast var aktuell med den antinationalistiska kabarén Europa Europa som belyste en av vår tids största humanitära katastrofer – europeisk migrationspolitik, och föreställningen Marken brinner – en föreställning om uppror genom Husby/Clichy-sous-Bois/South Central/Tottenham. Båda verken rönte stor uppmärksamhet under 2014.

Med inspiration från berättelser ur projektet Queering Sápmi som består av vittnesmål om hur det är att ha de dubbla identiteterna queer och same vill Vahák undersöka fler queera identiteter för att formulera ett samarbete mot den homofoba och rasistiska kultur vi lever i idag. Vahák inbjuder till en enad front mot den förtryckande makt och de konservativa vindar som är verkligheten idag. Vahák handlar om vad vi kan göra, hur vi själva kan mobilisera och organisera en verklighet som tillåter oss existenser som är värdiga våra queerälskande och begärande kroppar.

När: 29 april 2016 17:00 - 29 april 2016 21:00

Var: Ögonblicksteatern, Västra Strandgatan 7b / Umeå

Arrangör: Ögonblicksteatern