Internationella dansdagen i Jordbro


Jordbro VärldsOrkester och Lakeside bjuder in till en kväll då vi firar dansens alla uttryck och former i Jordbro Kultur- och föreningshus.

Program:

17:00-18.30 Ulrika Larsen, Josefine Chiaccero och Karin Ericson presenterar sitt dansresidens, visar film mm. i residensrummet.

17.00-19.00 DansPrint med KolKo ink. Gör ditt eget dansavtryck och skapa ett eget originellt konstverk i foajén.

19.00 Danskompani as-Sayf presenterar ett utdrag ur sin nya caféföreställning "Mind the Gap" i foajén.

19.30 Josefine Chiaccero visar dansperformance "Siono", foajéscenen.

20:00 Filmvisning: "Martha & Niki" i aulan, stora scenen.

20:00-22:00 Öppet dansgolv i foajén.

Mer information om varje programpunkt nedan.

Allt är gratis och vi bjuder på popcorn!

Café med mat och fika kommer att vara öppet.

Välkomna önskar Talia, Louise och Sarasvati!!!

17.00-18.30 Residensrummet - Odissi Dansproduktion

Möte med projektet Grannar av Odissi Dansproduktion

Välkomna att se projektet Grannar mitt i processen. Artisterna visar scenografi och kostym och berättar om sitt arbete med föreställningen Vi är grannar nu! Föreställningen är ett möte mellan indisk klassisk och samtida dans, flamenco och västafrikansk dans och riktar sig till barn 6-9 år. Den kommer att spelas som skolföreställning i Jordbro Kulturhus och har premiär på ZebraDans den 24 september. Projektet är samarbete mellan koreograferna Ulrika Larsen, Josefine Chiacchiero och Karin Ericson ihop med Jordbro Kulturhus och har stöd av Kulturrådet och Stockholms läns landsting.

17.00-19.00 Foajén - DansPrint med KolKo ink.

Skapa ditt eget DansPrint tillsammans med KolKo ink. Möt Kommunkoreograferna KolKo ink. som hjäper dig, 0-100 år, att skapa ditt eget DansPrint. Med hjälp av enkla verktyg skapar du ditt verk som du sedan kan ta med hem, rama in och hänga på väggen.

K O L K O I N K. är ett danskonstkollektiv bestående av Sara Johansson, Sofia Wikander, Sandra Fredriksson och Sara Nilsson. KolKo ink. arbetar idag kollektivt med danskonstnärliga och pedagogiska projekt där de producerar och turnerar sina egna föreställningar och är för närvarande kommunkoreografer i Haninge kommun.

19.00 Foajén - Danskompani as-Sayf med föreställningen Mind the Gap – Möten utan tid och rum.

Omodern dans till urgammal musik med Danskompani as-Sayf

Mind the Gap är vår nya föreställning som vi dansar i miljöer där det är ovanligt att möta dans. Vi dansar vår egna fusion, en blandning av egyptisk och samtida dans. (Föreställningen är 20 min lång)

Danskompani as-Sayf

Egyptisk dans - från folklig tradition till nutida scenuttryck. Vi är för närvarande fem dansare i as-Sayf: Annika Koskinen, Stina Löfström, Minna Laaksonen, Anna Wennström och Cais- Marie Björnlod.

19.30 Foajéscenen - SíoNo med Josefine Chiacchiero ur Compaso Flamenco.

Josefine Chiacchiero är dansare med specialisering inom flamenco och hennes performances baseras på tradition inom genren. Denna Dansens dag ges en förhandsvisning på det nya verket SíoNo där hon använder sig av loop-maskin för sång och rytm och ackompanjerar sin dans. SíoNo handlar om sanning och lögner, om tvivel och insikter. Mer info: www.compasoflamenco.com

20.00 Stora scenen - Aulan Filmvisning av "Martha & Niki"

En film av Tora Mårtens

Hiphop-dansarna Martha Nabwire och Niki Tsappos siktar på att vinna tävlingen "Juste Debout" i Paris – det finaste priset på den internationella street dance-scenen. Om de vinner kommer det vara första gången som två kvinnor blir världsmästare.

Martha & Niki handlar om två dansares kärlek till dansen och till varandra. Om önskningar och längtan, om att hitta sig själv och sin egen plats och om utmaningar i ett vänskapsförhållande. Det är en hyllning till dansen, till vänskapen, till hiphopen.

Martha kom till Sverige från Uganda när hon var tretton år, med sin mamma och syster. Idag är hon 21 år. Niki är adopterad från Etiopien och uppväxt i en konstnärsfamilj i Sverige. Hon är 26 år. Martha och Niki möttes genom dansen. I Martha & Niki följer regissören Tora Mårtens två extremt talangfulla hip hop dansare i med- och motgång. Medverkande: Martha Nabwire, Niki Tsappos

När: 29 april 2016 15:00 - 29 april 2016 20:00

Var: Jordbro Kultur- och Föreningshus, Hurtigs torg 1, Jordbro / Stockholm

Arrangör: Lakeside Ungdomens Hus