Fasching & Jazz Är Farligt presenterar Selvhenter!


SELVHENTER - i samarbete med Jazz Är Farligt

Kompromisslöst, och med en gränslöst explosiv blandning av experimentell rock, improviserad frijazz och aggressiv punk visar den danska kvintetten Selvhenter att friformsartad musik kan rymma så mycket mer än ren improvisation. Gruppen debuterade med albumet Frk B Fricka 2012 som nominerades till Nordic Music Prize och tog dem ut på den europeiska rock- och experimentscenen. Musiken är en blandning av rock, oljud, dronemusik och energi. I december 2014 kom den efterlängtade uppföljaren Motions of Large Bodies som hyllades även den av kritikerna.

De fem medlemmarna i gruppen bildar en halvcirkel på scenen och bombar varandra med toner. Det blir kontrollerade eruptioner av trummor blandat med trombon, altsax och violin. Kaos, oordning och rörelse.

--

Fasching är stolta att kunna presentera konserten i ett första samarbete med Jazz Är Farligt, en kraft på den svenska jazzscenen som vi länge velat samarbeta med.

Jazz Är Farligt startade 2011 som en klubb, utvecklades snabbt till ett fanzine, en skivetikett, en endagsfestival på Liseberg och en barnföreställning om jazzmusikern Sun Ra och hans orkester. Jazz Är Farligt drivs av musikjournalisten och radiorösten Elena Smon Wolay. Elena är en skivmogul av högsta rang och har nog rotat i de flesta skivbackarna söder om Kiruna. Jazz är hennes gud, punk är hennes satan och elektroniskt är något mitt emellan. Hennes dj-set bänder dina öron ur plats, och påminner om att musik kan vara farlig, ful och helt sinnesjukt underbar.

När: 29 april 2016 18:00 - 29 april 2016 20:00

Var: Fasching Kungsgatan 63 / Stockholm

Arrangör: Fasching