Visby: Feministisk mobilisering för jämlikhet, hållbarhet och nedrustning


MANIFESTATION PÅ INTERNATIONELLA KVINNODAGEN

Hör upp! På 8 mars i år börjar den feministiska revolutionen på allvar. För att en annan värld är möjlig och nödvändig. För jämlikhet, hållbarhet och nedrustning. För kärlek och rättvisa. Det blir stort!

Vi är alla slitna av den här kampen som bara tycks bli hårdare och hårdare, så låt oss hämta kraft hos varandra; i det faktum att vi är många som hungrar efter en jämlik, hållbar och fredlig värld. Nu går vi samman, representanter från freds- miljö- och den antirasistiska- och feministiska rörelsen i en historisk och landsomspännande manifestation för jämlikhet, hållbarhet och nedrustning!

På Gotland blir det extra fett:

16.45 Samling på Östercentrum

17.00 Trumgruppen Tecken spelar

17.15 Elin Bååth inleder

17.20 Stina Oscarson läser manifestet

17.30 Tåg mot Almedalsbiblioteket

18.00 Föreläsning i hörsalen med Stina Oscarson

18.30 Malin Nilsson från Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet föreläser

19.00 Paus och mingel i foajén, möjlighet att köpa fika

19.20 Panelsamtal med företrädare för olika partier, organisationer och institutioner.

20.00 Musik

Informationsbord från de deltagande organisationerna kommer att finnas.

Arr: Feministiskt Initiativ Gotland

I samarbete med: Unga feminister Gotland, Vänsterpartiet Gotland, TROTS kvinnojour, UN Women, Aktionsgruppen Nej till Nato. Fler organisationer och partier kommer att ansluta sig.

För nästan hundra år sen enades Sveriges kvinnor i en stor manifestation för fred. Närmare 89 000 kvinnor undertecknade gemensamt en resolution mot första världskriget och möten där denna text lästes upp hölls på 343 platser i landet. Detta har kallats kvinnornas fredssöndag.

Nu gör vi det igen! Vi ser hur den globala ojämlikheten, klimatförändringarna, nationalismen, militariseringen och antalet väpnade konflikter ökar – och vi ser att antalet människor på flykt inte har varit större sedan andra världskriget. Vi vet att frågorna hänger ihop och tror att rörelserna måste mobilisera tillsammans och i solidaritet med varandra.

Inspirerade av detta har representanter från freds-, miljö- och den antirasistiska rörelsen under ledning av Stina Oscarson tagit fram ett manifest som kommer att läsas upp på 8 mars över hela landet. Manifestationen är partipolitiskt obunden och samlar alla organisationer som ställer sig bakom manifestetet.

Tillgängligheten är god, hörslinga finns i föreläsningslokalen.

När: 8 mars 2016 16:00 - 8 mars 2016 21:00

Var: Östercentrum och Almedalsbiblioteket / Visby

Arrangör: Feministiskt Initiativ Gotland m. fl