Revolutionary Voices Konsert: Tania Saleh, Dina El Wedidi och Tigris Fåglar


Re:Orient vill med Revolutionary Voices uppmärksamma Music Freedom Day likväl som Internationella kvinnodagen.

Mellan den 2 och den 8 mars fyller vi Kulturhuset med dokumentärfilmer, samtal och konserter.

Tisdag den 8 mars är den Internationella Kvinnodagen. Det firar vi med en konsert av en rik skara starka kvinnoröster från Mellanöstern. Gäster är Dina El Wedidi från Egypten och Tania Saleh från Libanon. Kvällen inleds med den irakiska kvinnokören Tigris Fåglar. På Kulturhuset Stadsteatern, Foajé 3.

Hela programmet för Revolutionary Voices kan du läsa om på www.reorient.se

Tigris fåglar är en irakisk kvinnokör i Sverige. 30 kvinnor med ursprung i Irak håller på detta sätt musikkulturen levande. Denna kväll framför de sånger ur Salih Al-Kuwaitys repertoar som filmen On the Banks of the Tigris berättar om.

Tania Saleh är en libanesisk singer-songwriter som banat sig en egen väg på den arabiska musikscenen. I en mjuk blandning av traditionell, arabisk musik och västerländska toner sjunger hon om dagliga bekymmer i ett oroligt samhälle, om kärlek och hat och allt där emellan. Tania Saleh är också verksam som bildkonstnär och hennes visuella stil har bidragit till att skapa ett unikt konstnärskap som sticker ut på den arabiska musikscenen.

Dina El Wedidi är en egyptisk sångerska som kombinerar ett eldigt, nutida uttryck med traditionell, egyptisk vokalmusik. Hon är även utbildad skådespelare och storyteller och hade under arabiska våren en stor hit med en sång ur musikalen "Khalina Nehlam" (Låt oss drömma). Hon arbetar för att bevara och utveckla de egyptiska kvinnornas musiktradition. Dina har i brasilianska Gilberto Gil funnit en mentor och de har uppträtt på flertalet festivaler runt om i världen tillsammans.

Tisdag 8 mars kl 19.30 på Kulturhuset Stadsteatern, Hörsalen

Förköp via Kulturhuset Stadsteaterns hemsida.

240kr ordinarie pris, 200kr för Re:Orient Vän 2016

Projektet Revolutionary Voices sker i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern och kan möjliggöras med stöd av Stockholms stad.

När: 8 mars 2016 18:30 - 8 mars 2016 20:00

Var: Hörsalen, Kulturhuset Stadsteatern, Sergels Torg 3 / Stockholm

Arrangör: Re:Orient