DEMONSTRATION 8 mars! Feminism underifrån Stockholm


Vår styrka är att vi inte kämpar ensamma, frånskilda från varandra, utan att vi istället ser vad som enar oss. Eftersom vi inte är bundna av stat eller parti så kan vi formulera helt egna drömmar och visioner - och driva våra egna kamper.

Samhället är vårt, och med kollektiva kamper kan det också bli något som vi alla kan vara stolta över.

FEMINISM UNDERIFRÅN - ORGANISERING ÄR VÅR STYRKA!

NÄR - 8 mars, kl 18.00

VAR - Sergels torg, därefter marsch till Medborgarplatsen

HUR - Talare från deltagande organisationer! Slagord! Gemensam kraft! På Medis välkomnas vi av kören RöstRevolt, som ger oss musik komponerad av kvinnor och transpersoner.

MARSCHVÄG: Drottninggatan - Myntgatan - Stora Nygatan - Munkbroleden - Skeppsbron (på gångvägen) - Götgatan.

~

Det förs ett krig mot oss. Ett långsamt, men strategiskt krig, där våra rättigheter tas ifrån oss en efter en. Vi vågar inte ställa krav på jobbet för då kan chefen vägra en fler timmar. Utrymmen där vi tidigare kunnat vistas gratis tillsammans har bytts ut mot dyra kaféer eller flådiga gallerior. I takt med att fler kliniker stängs så kompromissas det med vår aborträtt. Politiker och andra makthavare påstår att detta är för vår, folkets, skull och skyller samhällets brister och fel på den ena utsatta gruppen efter den andra, ständigt för att skifta fokus från makten till någon annan. Istället för bättre arbetsvillkor, gratis hemtjänst för äldre, eller en skola för alla, så blir våra pengar vinst i privata företag för att stilla kapitalisternas girighet.

I förorterna förväntas människor glatt bidra med sina kroppars arbete och aldrig få något tillbaka. Gemensamt ägda lägenheter tillåts förfalla, samhällsservice stängs ner och kvaliteten på skolor och infrastruktur försämras. När områden väl ska upprustas blir notan så dyr att barnfamiljer och pensionärer inte har råd att bo kvar. Denna högerpolitik drabbar alla, men i huvudsak kvinnor och invandrade. Vi tvingas betala genom gratisarbete i hemmen, på jobbet, eller i civilsamhället. Sambanden är tydliga, deras försök till splittring och att de ekonomiska klyftorna mellan män och kvinnor, rika och fattiga, svenskfödda och utrikesfödda svenskar är större nu än på flera år. Vilket också gör att fascismen kan breda ut sig med en väldig fart.

En klick tjänar på att splittra oss med rasism, transfobi, homofobi, och sexism. Vår kamp är ett stort hot mot dem som tjänar pengar på vårt arbete och våra behov. En enad arbetarklass är den värsta mardrömmen för de som äger och har makt. En enad arbetarklass utgör ett enormt hot för de som vill utnyttja och splittra.

Vi tänker inte gå som förlorare ur kampen som pågår mellan ett å ena sidan konservativt, rasistiskt och sexistiskt samhälle och å andra sidan en värld där vi står enade och bygger vårt samhälle på gemenskap och solidaritet. Vi kräver förändring!

Regering, riksdag och näringsliv kan kalla sig feminister när de pratar om kvotering i bolagsstyrelser eller annat trams som gynnar ett fåtal individer på den stora arbetande massans bekostnad. Det är inte vad vi kallar feminism. Feminism är kamp och organisering – vi har vunnit segrar förr och vi kommer göra det igen. Vi ser det som A och O att organisera oss och göra motstånd, men även ställa krav och visa vilket typ av samhälle vi vill leva och röra oss i som kollektiv. Det är vi som driver de feministiska frågorna framåt, på jobbet, i hemmet och i det offentliga rummet. Vi är feminism på riktigt – vi är Feminism underifrån!

I Feminism underifrån Stockholm ingår än så länge Allt åt Alla Stockholm, Cyklopen, Ingen människa är illegal Stockholm, Juntan, Syndikalisterna Stockholm, SUF Stockholm, Unicorner.

~

Feminism underifrån är en partipolitiskt och religiöst obunden samling av politiskt organiserade grupper. Vi tror på att förändring åstadkoms underifrån, av de som berörs av frågorna och genom lokal organisering. Nätverket Feminism underifrån startades i Malmö i anslutning till 8 mars 2015.

Var dag en kamp, var person en kämpe – vi ses i demonstrationen!

När: 8 mars 2016 17:00 - 8 mars 2016 19:00

Var: Sergels torg / Stockholm

Arrangör: Feminism Underifrån Stockholm