Nino Ramsby - Live i Östersund


Med osedvanlig närvaro och en aldrig sinande nyfikenhet framför Nino Ramsby sina verk om sorg, förtryck, kamp, resning och förförandets konst. Multiinstrumentalisten, låtskrivaren och sångaren Nino för en kamp för att alla ska ha rätten att accepteras precis som de är. 2015 släpptes albumet ”Du kan och sov nu”. Välkomna till en intim och känslosam konsert med en av de mest eftertraktade artisterna i Sverige.

Arrangemanget är en del av Feminism för allas lika värde.

Fri entré

Om Nino

Nino Ramsby (tidigare Nina) har ända från början förtjänstfullt kryssat mellan och tvärsöver genrerna i flertalet uppmärksammade grupper och projekt: hårt rockande Salt, den melankoliska poporkestern Grand Tone Music, elektronicabandet Baxter, samarbetet med Nashville-baserade Brent Hunter i ”The World”, nyskapande jazz med Nina Ramsby Ludvig Berghe Trio är några exempel. Tillsammans med Martin Hederos (The Soundtrack of Our Lives) har Nino även släppt de kritikerrosade skivorna ”Visorna” (2004) och ”Jazzen” (2006). På ”Visorna” tolkar de på sitt lyhörda sätt visor av bland annat Cornelis, Fred Åkerström, Eva Dahlgren och Barbro Hörberg. Till ”Jazzen” skrev Nino själv svenska texter till låtar av Nina Simone, Stina Nordenstam, Sade och Billie Holiday. Texter om transidentitet, hat, mod, åtrå, Gud, tröst och förlåtelse.

Som scenuppenbarelse utstrålar Nino en säregen blandning av självförtroende och utlämnade sårbarhet. Publiken, oavsett om det är barn eller vuxna, avväpnas när känslan av distans mellan publik och artist försvinner och man inser att det tvärtemot vad medierna oftast framställer finns en väg som artist där humor, ilska, sorg kan samexistera med totalt njutbar musikalisk briljans. Mellansnackens slängiga, svängiga och inte sällan fnissiga vändningar avbryts av musiken tyngd och vemod och det är en berg och dalbana ingen borde missa. Varsågoda.... och tack! som han själv brukar avsluta trippen.

Sedan våren 2008 har Nino varit ut på vägarna och spelat i ett mer minimalistiskt format. Ensam med röst och gitarr framför han med oerhörd närvaro sina verk om sorg, förtryck, kamp, resning och förförandets konst. Nino för en politisk kamp, en kamp för friheten, en kamp för att alla ska ha rätten att accepteras precis som de är, en kamp för att alla ska få plats och ska ha samma rättigheter i det här samhället. Han påminner oss även om den kamp varje människa själv bör föra, kampen för sin egen inre frihet, den frihet som varje människa har ansvar att formulera inför sig själv.

När: 6 mars 2016 15:00 - 6 mars 2016 16:30

Var: Storsjöteatern, Stortorget / Östersund

Arrangör: Region Jämtland Härjedalen Kultur/Estrad Norr inom Region Jämtland Härjedalen