Jakten på Trafikverkets försvunna klimatrapport


Trafikverket tycks ha tappat bort deras kanske viktigaste rapport någonsin!

Rapporten är 120 sidor lång och innehåller information om att bil- och lastbilstrafiken måste minska kraftigt för att klimatmålet om en fossilfri transportsektor ska kunna nås till 2030 (1). Men Trafikverkets ledning fortsätter bygga och planera för nya motorvägar som förvärrar klimatkrisen. Rapporten verkar ha försvunnit på något mystiskt sätt :/

Rapporten sågs senast av trafikverkets egna utredare och Sveriges Radios journalister för flera veckor sedan. Vi utgår från att den har tappats bort någonstans på trafikverkets kontor. Därför åker vi dit för att leta!

Vi kommer att fråga runt om någon har sett rapporten och leta runt på kontoret för att se var den kan ha gömt sig. Råkade den hamna i soporna eller i någon vrå?

Det är redan många med i sökandet efter den försvunna rapporten. Hjälp till du också genom att komma och leta efter rapporten med oss. Eller hör av dig till Trafikverket och kolla om den viktiga klimatinformationen har landat.

Vet du något smart sätt att leta? Vill du hjälpa till att leta? Har du tips om var klimatrapporten kan vara? Kontakta stockholm@jordensvanner.se

För våra liv och för våra barn - klimatrapporten ska fram!

När: 24 februari 2016 10:00 - 24 februari 2016 11:00

Var: Trafikverket, Solna Strandväg 98, Solna / Stockholm

Arrangör: Jordens Vänner