Lesbisk Frukost går till historien!


HEJ ALLA! ♥

Vi fortsätter året genom att skriva historia, eller iallafall se tillbaka på den! Nästa frukost kommer att hållas på Historiska Museet och med oss har vi en av de få som forskat och skrivit om svensk HBT historia. Dessutom inträffar denna frukost aningen senare än vanligt! Finns det nån bättre aktivitet en fredagkväll än Lesbisk Frukost? Förmodligen inte säger vi!

NÄR, VAR, HUR?

Plats - Historiska Museet, Narvavägen 13-17 Mer info under ”vägbeskrivning”.

Tid - 18.00- 20.00

Gäst - Hanna Markusson Winkvist

Hur - Kom och ät frukost tillsammans, häng i en miljö där lesbiskheten står i centrum, prata med någon om du vill och kanske hitta en ny kompis? Lesbisk Frukost blir vad vi gör det till.

OM FRUKOSTEN

Frukosten är vegansk och kostar 50 kronor. Du anmäler dig till frukosten genom att fylla i anmälningsformuläret som läggs upp här inom kort, senast onsdag 10 februari! Vi vill gärna veta hur många som kommer för att vi ska kunna planera hur mycket frukost vi ska handla och göra. Det är okej att ta med sig egen frukost om en vill!

OM LESBISK FRUKOST

Lesbisk Frukost är öppet för alla som tycker att det kan vara intressant eller roligt att hänga i en miljö där lesbiskhet står i fokus. Du behöver inte se dig själv varken som lesbisk eller som kvinna för att komma – huvudsaken är att du trivs med det lesbiska hänget! Om du har några frågor är det bara att höra av dig till oss på lesbiskmaktstockholm@gmail.com.

OM GÄSTEN

Hanna Markusson Winkvist är historiker vid Göteborgs universitet och forskar om genus och jämställdhet. Hon har varit med och skrivit boken Undantagsmänniskor - svensk HBT-historia, med utblickar i världen. Hon kommer tillsammans med oss under kvällen ställa sig frågan: Lesbisk historia- finns den?

BLI MÖTT PÅ VÄGEN ELLER HA EN FRUKOSTKOMPIS

Det går bra att komma själv på frukosten även om du inte känner någon. Vi möter gärna upp på vägen och/eller ordnar en frukostkompis som du kan sitta med under frukosten. Skriv det i din anmälan! Maila oss på lesbiskmaktstockholm@gmail.com om du har några frågor eller funderingar.

LOKALEN

Hiss finns till höger om trappan, vid ingången. Det går att stanna t.ex färdtjänst precis utanför. Lokalerna är fria från trösklar och har breda dörrar. I salen vi lyssnar på Hanna så finns hörslinga och mikrofon. Det finns en tillgänglig toalett och även skötbord!

VÄGBESKRIVNING

För att ta sig till Historiska kan en åka med buss 69, 76 eller spårvagn (från t.ex centralen) till Djurgårdsbron, och sedan gå några minuter. Sväng upp så att du går ifrån själva bron, och följ den vägen rakt fram så ser du sedan museet. Det är cirka fem minuters promenad från tunnelbanestationerna Östermalmstorg och Karlaplan Det går också att ta buss 67 från Karlaplan till stationen precis utanför, som heter Historiska Museet.

Ring oss om ni inte hittar: 073-9600078

VOLONTÄRER

Vill du vara med och arrangera nästa frukost eller andra lesbiska saker? Kom fram till oss på frukosten eller skriv till lesbiskmaktstockholm@gmail.com

När: 12 februari 2016 17:00 - 12 februari 2016 19:00

Var: Historiska Museet, Narvavägen 13 - 17 / Stockholm

Arrangör: Lesbisk Frukost Stockholm