Vi står inte vid krigets och dödens sida utan vid fredens och livets


ERDOGAN OCH HANS KRIGSMAKT GENOMFÖR EN MASSAKER I KURDISTAN

Efter regeringspartiet AKP:s förlust i valet 7 juni 2015 påbörjades Erdogans sabotage. Krigsmakten beordrades utföra grovjobbet för att säkra AKP ­regeringens makt och Erdogans sultanvälde. I ett redan repressivt samhällsklimat utropades undantagstillstånd och utegångsförbud i Kurdistan.

Attackerna mot de som har uttryckt något som helst stöd för en fredlig lösning på den kurdiska frågan har eskalerats och under Erdogans befäl har statliga säkerhetsstyrkor utfört attacker med dödlig utgång mot folket. Utegångsförbuden i de kurdiska områdena Sur, Cizre och Silopi, där tiotusentals medlemmar i statens säkerhetsstyrkor har utfört en serie belägringar, har pågått de senaste 35 dagarna.

Tunga vapen, pansarfordon och artillerier används för att attackera bostadsområden i Kurdistan. Krypskyttar skjuter mot folk i deras hem. Alla invånare i dessa städer lever under dödshot. 1,3 miljoner människor drabbas av utegångsförbuden som hittills har utropats 59 gånger i 7 kurdiska städer i 17 olika distrikt.

Statliga säkerhetsstyrkor attackerar och mördar civila. Under de senaste sju månaderna har mer än 400 civila, inklusive barn, dödats av bomber och skottlossning från de statliga säkerhetsstyrkorna. Politiker, människorättsaktivister, journalister, studenter och ledamöter i kommunfullmäktige har fängslats. Under de senaste månaderna har 30 borgmästare fängslats i Kurdistan.

Förutom de regioner där officiellt undantagstillstånd har utropats lever resten av Kurdistan i praktiken under samma förhållanden. Detta pekar på att massakern kommer att fortsätta. Internationell solidaritet behövs för att stoppa Erdogan och AKP ­regeringen från att utföra brott som även i krigstider skulle klassas som lagvidriga.

EU bär på ett särskilt ansvar för att kräva ett stopp på Turkiets massaker i Kurdistan.

Kom till Sergels torg på lördag.

Visa ditt stöd för kurdiska folkets krav på regional självstyre!

När: 6 februari 2016 11:00 - 6 februari 2016 12:00

Var: Sergels torg / Stockholm

Arrangör: Kvinnoföreningen AMARA