SCUM-manifestet 2016


TILLBAKA!!

Efter 250 utsålda föreställningar är nu SCUM-manifestet tillbaka i Stockholm! Spelas i Jan/Feb på teater Giljotin (vid S:t Eriksplan). Boka i tid! Endast 14 förest!

VÄLKOMMEN!

Counterforce Produktion/CP välkomnar er till en stunds avprogrammering. När manligheten har gjort hela världen till ett skitställe så skapar vi en plats för ohämmad vrede, kamplystnad och kärlek.

CP-Counterforce Produktion välkomnar er till en stunds avprogrammering.

SCUM-Manifestet är en av litteraturhistoriens starkaste texter. Den är världsberömd, ökänd och ändå okänd. Den är hatad och älskad, ofta utan att ens ha blivit läst. För oss är den något vi inte kan komma undan. Den är konfrontation, grova överdrifter, glasklara sanningar, febriga utopier, djupa insikter, parodi, kärlek och uppror. Den tillåter sig att vara hög och låg, möjlig och omöjlig.

Vår ”föreställning” är helt baserad på Valerie Solanas text och vi lämnar högaktningsfullt allt rotande i upphovskvinnans privatliv därhän. Helt enkelt med Solanas egna ord: det här är inte ”Stor konst”, ”Djupa grejer” eller ”Sluka kultur”. Det här är en ”ishacka i patriarkatets arsle”.

Utan att förhäva oss kan vi lugnt säga att något liknande har du aldrig hört sägas om manlighet och mänsklighet. Det går inte att förklara mer. Kom bara.

Efter 250 utsålda föreställningar, turné runtom i hela Sverige och Finland, en hel del hat och hot, och strålande recensioner är vi nu stolta över att få komma tillbaka till teater Giljotin, där vi spelade 2014. Det är i nuläget bara dessa 14 förest. inplanerade framåt. Tåget fortsätter!

Av: Valerie Solanas

Översättare: Sara Stridsberg

Medverkande: Andrea Edwards

Regi, ljus och scenografi: Erik Holmström

Regi – och scenografiassistent: Torulf Lööw

Producent: Ellen Lindhagen

Ur -Premiär 7 november 2011 på Turteatern

SPELAS ENDAST: 22 Jan - 9 Feb

Föreställningens längd är 1 timme och 30 min.

När: 22 januari 2016 18:00 - 9 februari 2016 19:30

Var: Teater Giljotin, S:t Eriksplan / Stockholm

Arrangör: CP-Counterforce Produktion