ARABIC SPRING PÅ BLÅ STÄLLET


Efter att ha spelat på inför FN och Götaplatsen tar Kristina Issa Arabic Spring till Angered.

Arabiska våren kretsar kring kriget i Mellanöstern. Om allt som det fruktansvärda. Men även om hoppet. En motsvarighet till nyhetsrapportering vi är vana vid och kan ha tagit som sanning. Men det finns hopp för Syrien om vi kämpar tillsammans.

Temakvällen ”Arabic spring” sattes upp på Stora Teatern i våras. Nu förflyttar den sig till Blå Stället i Angered. Det är gratis och för alla. Och ämnet är fortfarande minst lika aktuellt. Kvällen innehåller film, musik och samtal.

Issa band som spelar live och videokonstnärer Donovan von Marten samarbetar med musiken genom specialtillverkad grafik projiceras på bandets kläder. Bandets ljudtekniker Joel Billie kommer i denna konsert för att stå på scen och agera ljudkonstnär som en del av bandet. Issa släpptes förra året debutalbumet "Afraid of whales". Sedan dess har bandet turnerat i Frankrike och Sverige. Kristina Issa har under hösten framfört sin musik på den stora manifestationen för flyktingmottagande på Götaplatsen samt vid FN-dagens invigning i Grünewaldssalen vid Stockholms Konserthus den 23 oktober.

Women on Walls är en dokumentär om kvinnliga gatukonstnärer i Kairo. Om att använda konsten som motstånd och för att få en position. I fokus är feministiska frågor och kvinnors rättigheter. Filmen är gjord av Neta Norrmo och hade premiär på Göteborgs Filmfestival tidigare i år.

2 december

Blå Stället, Angered

Kl 17 Barzhakh i Café Blå Hörnan

Kl 18 Women on Walls i Stora Salongne

Kl 19 Issa i Stora Salongen

När: 2 december 2015 16:00 - 2 december 2015 17:30

Var: Blå Stället, Angereds Torg 13 / Göteborg

Arrangör: Kristina Issa