Tillsammans för klimatet - Klimatmanifestation i Stockholm


Den 29 november arrangeras klimatmanifestationen "Tillsammans för klimatet" på Norra Latins skolgård i Stockholm.

Manifestationen är en del av globala klimatmanifestationer i anslutning till starten av COP 21, FN:s klimatförhandlingar i Paris. Redan nu planeras över 1000 manifestationer över hela världen. Miljontals människor kommer att göra sina röster hörda för för ett hållbart och rättvist klimatavtal. Var med du också och skapa världens största mobilisering för att hejda den globala uppvärmningen!

Talare: Anders Wijkman (ordförande, Miljömålsberedningen), Annika Jacobson (chef för Greenpeace Sverige), Alva Snis Sigtryggsson (Fältbiologerna), Eva Brunne (biskop, Svenska kyrkan), Bo Forsberg (generalsekreterare, Diakonia) och Svante Axelsson (generalsekreterare, Naturskyddsföreningen).

Artister och fler talare är på gång.

Kl. 13.00: manifestation med tal och musik på Norra Latin.

Kl. 15.00: klimatdemonstration från Norra Latin genom city med avslutning vid Mynttorget. Även där blir det tal.

Manifestationen arrangeras av nätverket KlimatSverige i samarbete med ett stort antal organisationer, miljöorganisationer, kyrkor m.m. För mer informations, läs här: www.klimatsverige.se

Vill du vara med och engagera dig i manifestationen:

  1. Sprid ordet! Dela eventet och bjud in dina FB-vänner till eventet. Var aktiv i sociala medier och prata om klimatutmaningen och den stora globala manifestationen den 29 november.

  2. Allt arbete görs ideellt och det behövs fler volontärer. Kontakta gärna Anders Berndes, andersberndes@gmail.com, om du vill engagera dig.

  3. Vill du anmäla en grupp, förening eller organisation till demonstrationståget, var god kontakta Jonas Bane: jonas.bane@klimataktion.se.

  4. Vill du delta i kommunikationsarbetet, kontakta pontus.bjorkman@latinamerikagrupperna.se.

  5. Vi hoppas att det här ska bli en bred rörelse i Sverige. Är du aktiv i en förening föreslå att den går med i Klimatsverige. Kontakta: Linda Grolander, linda.grolandet@gmail.com.

När: 29 november 2015 12:00 - 29 november 2015 15:00

Var: Norra Latin, Barnhusgatan 7b / Stockholm

Arrangör: KlimatSverige