Filmfestival med tema Migration


En antirasistisk filmfestival som behandlar temat migration ur olika perspektiv. Entré: 60 kr per film eller 150 kr för hela kvällen.

PÅ PROGRAMMET:

KL 16.00: SHOULD I STAY OR GO

Sverige, Frankrike, Tyskland, Österike och Slovenien 2015.

Varför väljer vi människor att bo kvar på en specifik plats? Eller lämna den? Vad påverkar våra val? Och vad händer med oss när vi flyttar på grund av kärlek, utbildning, jobb eller andra orsaker? Projektet är ett kollektivt improviserat storytelling-projekt med improvisationsteatrar från fem länder. Från Sverige deltar Stockholms improvisationsteater vars regissör Klaus Salminen och skådesplelare Per Gottfredsson presenterar filmen.

KL 18.00: UNDER SAMMA HIMMEL

Ditte Haarløv Johnsen, Danmark 2013, 74 min.

På Afrikas nordkust sitter Harouna och drömmer om Europa. På asylcentret i Italien sitter en grupp män i ett förvar som liknar fängelse. Och i Köpenhamn råder evig jakt på pengar för att klara sig själv och för att försörja dem som blev kvar. En dansk dokumentär om människor som riskerar allt för ett liv på andra sidan Medelhavet.

Filmens regissör Ditte Haarløv presenterar filmen.

KL 20.00: FÖRVARET

Anna Persson & Shaon Chakraborty, Sverige 2015, 99 min.

Hyllad dokumentär inifrån Migrationsverkets låsta för­var. Aina lever i skräck över att skickas tillbaka till Tjetjenien och har skiljts från sina barn medan polisen förbereder deras avvisning. Den unga rebellen Sami är inlåst men fri inom­bords.

När: 28 november 2015 15:00 - 28 november 2015 21:00

Var: Biocafé Tellus, Vattenledningsvägen 46 / Stockholm

Arrangör: Biocafé Tellus