Två års kamp! Stående demonstration utanför riksdagen för fast mark, rent vatten och levande kulturarv.


SPECIAL: Kampen på Riksbron har idag 26 november 2015 pågått i 2 år! Vi har inga planer på att ge upp, tvärtom! Extra varmt välkommen idag!

Varje torsdag möts vi för att påminna politiker, lunchflanörer, stockholmare och turister om att nuvarande mineralpolitik är en fara för vår livsmiljö. Vi delar flygblad och dekorerar bron med plakat och banderoller. Hjälp till med det du känner för och stanna så länge du vill och kan.

Vi manifesterar för:

  • alla människors rätt till rent vatten och fast mark

  • hållbar samhällsutveckling

  • urfolksrätt

  • mångfald och artrikedom

  • global solidaritet med världens urfolk i kamp mot rovdrift på naturen

Stoppa pågående och planerade gruvprospekteringar i hela Sápmi: i Gállok/Kallak utanför Jokkmokk, Rönnbäck i Tärnaby, Laver utanför Älvsbyn, Stekenjokk i Vilhelmina kommun, och alla de andra vansinniga gruvprojekten i norra Sverige! Rädda Vättern från gruvprojektet i Norra Kärr, Gränna! Skyddet av allas vår livsmiljö måste gå före gruv- och fossilbränslebolagens profithunger!

Vi kräver respekt för urfolks rättigheter, för mark, vatten och kulturlandskap överallt, i Sverige och världen. Vi manifesterar för en hållbar framtid med rennäring, turism, dammsäkerhet, återvinning och fortsatt fantastiska naturupplevelser.

Den envisa kampen har börjat ge resultat, till exempel nu när Ojnare blivit skyddat, och nu väntar vi på att regeringen ger besked om Gállok och Rönnbäck, samt flera andra hotade platser.

För varje gruvmotståndare som åtalas för sitt försvar av miljö och urfolksrätt, för varje ny prospektering som godkänns utan lokalbefolkningens medgivande, så växer motståndet i Sverige mot exploateringspolitiken.

Vi som står bakom brodemonstrationerna samlas i denna grupp: FastMarkRentVattenLevandeKulturarv Stockholm. Kom med du också!

När: 26 november 2015 10:00 - 26 november 2015 11:00

Var: Riksbron, Gamla Stan / Stockholm

Arrangör: FastmarkRentvattenLevandekulturarv Stockholm