Vår värld är till för alla - En samtalskväll med fokus på antirasism och allas lika värde och rätt


Sista tiden har vi inte bara fått ta del av en av världshistoriens djupaste sorger i form av massdödligheten i medelhavet, vi har också fått bevittna ett förakt och fullt med fördomar mot människor som går igenom trauma och kris. Men även i vår vardag kan vi se hur rasismen återigen har fått ett uppsving, debattklimatet hårdnar och färger börjar visas.

Men vad som är värst i all misär, är att ett människoliv, ett barns, liv, en människas död, ett barns död inte längre berör eller väcker medmänsklighet för alla. Den ökade rasismen har gjort en del av vår värld avtrubbad för människors misär och blinda för allas lika värde och rätt. Därför anordnas nu en ny samtalskväll av Mazí tillsammans med ABF Malmö och tillsammans denna kväll ska vi väcka vår egen och vår omvärlds medmänsklighet tillbaka till liv.

Det kommer vara en paneldebatt som kommer diskutera rasismens olika yttringar i vår samtid, hur vi kan bekämpa det ännu mer och det kommer pratas om hatbrott. Men också fina ord om kärlek och medmänsklighet kommer presenteras från barn och unga under kvällen. Vi kommer även få ta del av Sedat Arif och Bekim Baki värdefulla arbete för flyktingar som passerar gränsen mellan Makedonien och Grekland. och valfri summa får gärna skänkas av deltagare för kvällen. Pengarna som deltagare bidrar med frivilligt kommer gå till syriska flyktingar som passerar gränsen Grekland/Makedonien. För att förse dem med de förnödenheter som kan behövas i det akuta skedet och för att få känna en liten del av sitt mänskliga värde.

Information kan tillkomma, men så här ser schemat ut så långt för kvällen:

Paneldebatt bestående av;

Dilan Apak Programledare tankesmedjan Sveriges radio och utbildad jurist.

Marcus Herz- fil.dr., arbetar som forskare och lektor i socialt arbete och är verksam i forskargruppen Social utsatthet i socialt arbete (SUSA) vid institutionen för socialt arbete.

Hanin Shakrah- researcher SVT Fosterland.

Malcolm Momodou Jallow- Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa, ordförande och även aktiv inom European Network Against Racism.

Anders Wigerfelt fil. dr. i historia, docent i IMER, Vice-dekan Kultur och samhälle, kommer under kvällen presentera närmre vad hatbrott och rasism faktiskt är.

Det kommer även vara musikuppträde, mer info om detta kommer.

Alla är hjärtligt välkomna och det är en såväl publikdeltagande kväll, som nöjet av att lyssna på alla dessa fantastiska människor som kommer vara med under kvällen!

det varmaste välkomnade önskar vi er!

Anna Valsamidis, Mazi & Susanne Lund, ABF

När: 28 oktober 2015 17:00 - 28 oktober 2015 19:30

Var: Arena 305, Lönngatan 30 / Malmö

Arrangör: Mazí tillsammans med ABF Malmö