Ricki Lee Jones på Stockholm Jazz Festival


Vi välkomnar Rickie Lee Jones, denna ikon, denna säregna artist, till Stockholm Jazz Festival, där hon gör en specialskräddad konsert tillsammans med Kulturhuset Stadsteaterns Stockholm Art Orchestra.

Rickie Lee Jones har länge varit den felande länken mellan den amerikanska sångbokens Frank Sinatra och folkrockens Bob Dylan, skrev Dagens Nyheter nyligen. Och hon är inte helt enkel att placera i ett musikaliskt fack. Rickie Lee Jones har alltid gått sina egna vägar och med orädd entusiasm skuttat mellan folkmusik, rock, pop och jazz. Men Rickie har en ovanlig förmåga att få allt att kännas just som… Rickie Lee Jones.

Med sin speciella röst, stora kreativitet och berättartalang har hon förfört lyssnare i över 40 år. Hon slog igenom på klubbarna i Venice Beach som 21-åring och fick en monsterhit med låten ”Chuck E’s in Love” 1979. Hon har samarbetet med många av planetens största stjärnor och är ständigt ett av namnen när det diskuteras Polarpris. Nya skivan The Other Side of Desire (2015) är inspirerad av staden New Orleans och är den första med nykomponerat material hon gett ut på nästan ett decennium.

Stockholm Art Orchestra är en alldeles ny och unik ensemble under konstnärlig ledning av Sarah Riedel, bestående av ett axplock av Sveriges bästa improvisationsmusiker. Speciellt är att ensemblen byter musikalisk skepnad för varje konsertprojekt. Vi är stolta att denna gång kunna presentera Stockholm Art Orchestra under ledning av pianisten och arrangören Carl Bagge.

Rickie Lee Jones band

Vincent Rehel - keyboard/piano

Jocelyn Tellier - gitarr

Max Sansalone - trummor

Frank Plante - bas

Catherine Ledoux - mandolin, violin, kör

Stockholm Art Orchestra #1

Carl Bagge - kapellmästare, piano och arrangemang

Lisen Rylander Löve - träblås

Per "Texas" Johansson - träblås

Jonas Kullhammar - träblås

Mattias Ståhl - vibrafon

Daniel Migdal - violin

Nathalie Migdal - violin

Matilda Brunström - viola

Johannes Rostamo - cello

STOCKHOLM JAZZ FESTIVAL

9–18 oktober sprider Stockholm Jazz Festival jazz över Stockholm igen. Mer info: www.stockholmjazz.com

När: 9 oktober 2015 17:00 - 9 oktober 2015 19:00

Var: Stora Scenen, Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg 3 / Stockholm

Arrangör: Stockholm Jazz Festival