Endagsfestivalen Jazz Är Farligt på Liseberg 2015.


Gäster i år är bland andra Slynkören, Keiji Haino, FAUST samt Baby Grandmothers + Amanda Werne.

Det är andra året i rad som Liseberg samarbetar med arrangören Elena Wolay för att bjuda på en fantastisk endagsfestival under rubriken ”Jazz Är Farligt”. Jazz Är Farligt som är idag tongivande på den alternativa musikscenen drivs idag av Elena Wolay. Det startade 2011 som en klubb, men utvecklades snabbt till att även ta formen av ett fanzine, en skivetikett, en endagsfestival på Liseberg och sedan 2014 också en barnföreställning.

Den musikaliska tanken är att forska och leka med tanken av vad jazz kan vara. Det gör Elena genom att ofta släppa in jazzen i andra rum genom att lyfta fram kittlande inspiration från subgenrerna inom jazzen. - Det ska bli otroligt roligt att köra i år igen. Jag har varit verksam som arrangör under hela mitt arbetsliv och årets bokning av Faust är sannolikt den största bokningen jag gjort hittills. Det är också väldigt roligt att Slynkören öppnar i år med jazzmusikern Sun Ra’s - ”Space Is The Place”, säger Elena Wolay.

Årets upplaga av festivalen Jazz Är Farligt bjuder på en salig blandning av artister och Dj:s.

Klockan 17.00 drar musiken igång på Taubescenen.

Slynkören

Göteborgs eminenta kvinnokör Slynkören öppnar festivalen med att framföra covers komponerade av Freddie Wadling och Sun Ra.

Jump for Joy! (faUSt | Henry Cow | The Artaud Beats )

Konstellationen består utav: Geraldine Swayne ( faUSt ), Yumi Hara (The Artaud Beats), Chris Cutler (Henry Cow/The Artaud Beats), Geoff Leigh (Henry Cow/The Artaud Beats), Jean-Hervé Péron ( faUSt ) och Werner "Zappi" Diermaier (faUSt ).

Keiji Haino [JP] – Drone-musikens fader kommer att bjuda på ett långt improviserat set.

Baby Grandmothers + Slowgold

Sveriges psykedeliska rock-pionjärer möter Göteborgs stjärnskott Amanda Werne (Slowgold) på scenen. De kommer garanterat att skapa en magisk atmosfär. Baby Grandmothers var en svensk musikgrupp verksam under åren 1967-69. 2008 återförenades gruppen som består utav Kenny Håkansson, gitarr och sång, Bella Linnarsson, elbas och Pelle Ekman trummor.

Ellington Girls

Lena Junoff och Hanna Chawkis gemensamma jazzorkester ELLINGTON GIRLS.

Lena Junoff - en gång Duke Ellingtons sångerska med internationell karriär, stor i Tyskland, men i Sverige har hon börjat göra sig ett namn först senaste året efter att serieboken om hennes liv - Primadonnan från Hisingen - kom ut i höstas. Snart är en film om Junoffs matlagningskonster också aktuell.

Hanna Chawki - Vid sidan om att vara dominitrix, kompositör och sångerska i krautdiscopsychadeliabandet Surreal Lovers, har Chawki soloprojektet "a lady's trial", skådespelar i obskyra filmer och komponerar för film som senast Malga Kubiaks "pppasolini"

Övriga musiker:

TIMO LUNDGREN, BAS

HARALD SVENSSON, piano

HENRIK OLSSON, trummor

Fler akter tillkommer..?

Fri entré!

När: 12 augusti 2015 15:00 - 12 augusti 2015 21:00

Var: Taubescenen på Liseberg, Örgrytevägen 5 / Göteborg

Arrangör: Jazz Är Farligt