Stoppa Turkiets flygbombningar! Demonstration i Stockholm


Kallelse till demonstration!

Sedan 24 juli har turkiska stridsflygplan bombat den kurdiska gerillan och civila i södra Kurdistan (Irak) utan paus. Detta har lett till omfattande miljöskador på kringliggande områden, skadat civila och hundratals byar har evakuerats. Dessutom har stora jordbruks områden samt boskap förstörts som ett resultat utav de urskillningslösa bombningarna. Det finns inga planer från den turkiska militären att minska skadorna på den civila befolkningen som dessa bombningar orsakar. Man har heller inget intresse i att sluta upp med att mörda oskyldiga civila människor och kurdiska frihetskämpare.

En demonstration anordnas på lördag den 8e augusti. Samling 13:00 i Humlegården, Stockholm.

Vi uppmanar alla internationella demokratiska krafter, den allmänna opinionen och mänskligheten att stå emot den turkiska regeringens urskillningslösa bombningar mot civila.

Vi vädjar till alla våra vänner och kamrater till att detta på denna dag för att visa att vi säger NEJ till krig,NEJ till terrorismen, stoppa IS och vi säger högt: Sluta med den krigsföring som Turkiet gör just nu mot kurder och kurdvänner!

NCDK-SVERIGE

När: 8 augusti 2015 11:00 - 8 augusti 2015 13:00

Var: Humlegårdsparken / Stockholm

Arrangör: NCDK-Sverige