I'm a very understanding woman (residensvisning)


Under juli har koreografen, dansaren och Uppsalafödda Amanda Apetrea och San Fransiscobaserade dansaren Mica Sigourney ett dansresidens på Köttinspektionen i Uppsala. Fredagen den 17e juli klockan 19 kommer duon Apetrea/Sigourney att bjuda in till en offentlig visning av föreställningen på Köttinspektionen, Strandbodgatan 3 i Uppsala. Fri entré, ingen förbokning.

Under residenset kommer duon att utveckla koreografi, scenografi, ljud/ljus och kostym samt repetera sin egen dansproduktion "I’m a very understanding woman". Med sig har de Daniel Åkerström-Steen som står för scenografi och kostym.

Mica Sigourney är värd för dragshowen som ges varje vecka på hans klubb “Club Something” i San Franciscos berömda stadsdel SOMA samt arbetar med dans och koreografi i USA och Europa. Amanda Apetrea är en del av ÖFA-Kollektivet och sågs senast i "ÖFA: What happens in Uppsala stays in Uppsala" på Uppsala Stadsteater 2014. Daniel Åkerström-Steen har arbetat i olika teateruppsättningar som "Liv Strömkvist tänker på dig" och med musikern Min Stora Sorg.

"I’m a very understanding woman" är en blandning av dansuttryck, komik, satir och värme förstärkt av en hel del smink, peruker och kostymer. I verket gestaltar Apetrea och Sigourney drömmen om en bättre värld sedd genom känslomässiga, äkta, ibland satiriska, queer-trans-utopiska-feministiska glasögon. I det glättiga, utlevande, finns en underström av lidande, hemliga kunskaper, förståelse och missförstånd.

"I’m a very understanding woman" har premiär på MDT i Stockholm 19e november i år.

Produceras med stöd av Statens Kulturråd och Kulturförvaltningen Stockholms Stad.

Residenset genomförs med stöd av Uppsala Kommuns Kulturnämnd.

När: 17 juli 2015 17:00 - 17 juli 2015 19:00

Var: Strandbodgatan 3 / Uppsala

Arrangör: Köttinspektionen