Stoppa vräkningen av 35 barnfamiljer i Tensta!


Med anledning av Svenska Bostäders svek så demonstrerar vi igen, fredag 10/7 kl 17 i Tensta Centrum. Gör så att vi blir ännu fler denna gång! Dela eventet och bjud in dina vänner.

Maila bostad@tensta.org om du vill hjälpa till.


Ett trettiotal flerbarnsfamiljer i Tensta tvingas den 30 juni att flytta ut från sina lägenheter, och en del familjer har redan vräkts. Detta har skapat stor oro och flera av familjerna vet inte vart de ska ta vägen och barn och vuxna riskerar att hamna på gatan. Plus att stressen har gjort att många av de drabbade fått hälsoproblem.

För 2 månader sedan uppmärksammade The voice of Tensta problemet med korttidskontrakt i Tensta. De drabbade fick 2 månader extra på sig att hitta en ny bostad.

Dessa 2 månader tar slut den 30 juni och flera av barnfamiljerna har fortfarande ingenstans att ta vägen... trots att de sökt flera olika lägenheter under tiden får dom avslag på samtliga på grund av regler för hur många som får bo i samma lägenhet och höga inkomstkrav.

Vräkningarna är en konsekvens av Järvalyftet och den "uppgradering" som beslutsfattare vill göra av området. Sätter vi inte stopp nu kommer vräkningarna fortsätta även i framtiden och drabba alla boende i Tensta som inte har väldigt hög inkomst.

Stötta de som vräks och kämpa för din egen rätt att slippa trängas undan från ett område bara för att du inte har nog med pengar. Kom på demonstrationen!

Vi som står bakom uppropet:

De berörda familjerna, boende i Tensta, boende i resten av Stockholm, Voice of Tensta, Somaliska kvinnoföreningen, Bostadsbrister, med stöd av ett antal organisationer genom nätverket Ort till ort.

När: 10 juli 2015 15:00 - 10 juli 2015 16:30

Var: Tensta Centrum, Spånga / Stockholm

Arrangör: The Voice of Tensta - Ortens Röst