Café Pan-Africa Youth: Svarta i media


Under detta event kommer vi att uppmärksamma hur svarta porträtteras i media. Varför måste det oftast vara den svarta mannen som är kriminell i filmer? Varför måste den svarta kvinnan oftast framställas som aggressiv eller ”ratchet” i media? Den bild som näst intill alltid visas i media är den svarta stereotypen som inte är skapad av oss. En bild som har kopplingar till hur svarta människor har framställts i västvärlden genom historien och tar sin början i kolonialismen. Varför är det nästan alltid ljushyade kvinnor med långt hår som får vara med i tidningar, filmer och musikvideor?

Under det här eventet kommer vi ha en panel som diskuterar konsekvenserna av den ensidiga bilden av svarta i media och fokus kommer att ligga på lösningar. Vi har bjudit in PhD Ylva Habel som är expert i modern media, långfilmskonsulenten Baker Karim, musikalartist/musiker Gloria Kisekka-Ndawula och komikern och programledaren Kodjo Akolor. Ni som publik kommer därefter självklart få delta i diskussionen med frågor och förslag på lösningar!

Kom i massor, ta med er familj och vänner! Diskutera denna problematik med oss och gör en skillnad!

Dörrarna öppnar kl.13.00. Så kom och chilla, digga till musiken och prata med oss!

Våra event är gratis och öppna för allmänheten så se till att komma i god tid för att få sittplatser. Fika finns att köpa så medtag kontanter!

När: 30 maj 2015 12:00 - 30 maj 2015 15:00

Var: Bohusgatan 25 / Stockholm

Arrangör: Afrosvenska Akademin, ledarskapsprogrammet