Konstnärsvisning med Minna Palmquist


Är du nyfiken på Minna Palmqvist egna reflektioner kring hennes utställning "No Body"? Då är du välkommen till oss på konstnärsvisning den 28 maj kl. 18.00. Och eftersom det är sista veckan Palmqvist ställer ut bör en absolut se till att ta svängarna förbi Färgfabriken någon gång under helgen.

Modeskaparen Minna Palmqvist undersöker former mellan den socialt accepterade kroppen, idealkroppen, och de faktiska kropparna vi har. Hon vill med sitt förvridna och experimenterande formspråk kommentera kvinnans kropp i den västerländska modeindustrin samt gestalta hur den krockar med den verkliga kvinnans kroppsform.

No Body, som visas i Färgfabrikens utställningsrum i vår, är en fortsättning på Minnas Palmqvists examensprojekt Intimately Social på Konstfack. Idén är inspirerad av ett begrepp myntat av den brittiska socialantropologen Mary Douglas som menade att vi människor har två kroppar, en intim och en social. Därav titeln på kollektionen. "It is a conflict between what we wish for, what is forced upon us and what we try to hide", kommenterar Minna sitt projekt Intimately Social.

Minna Palmqvist har en kandidatexamen i beklädnadsformgivning, från Yrkeshögskolan Syväst i Åbo 2004, samt en magisterexamen från Konstfack textil, 2007. Hon har bl.a. ställt ut på Museum Boijmans van Beuningen (2014), Torun Center of Contemporary Art (2013) samt på Kulturhuset Stadsteatern våren 2015. Palmqvist har belönats med priser som Stockholmpriset av Nöjesguiden i kategorin “Bästa Mode” (2012) samt Who’s Next Young Designer Contest i kategorin “Womenswear Winner”, Paris 2012.

När: 28 maj 2015 16:00 - 28 maj 2015 18:00

Var: Lövholmsbrinken 1 / Stockholm

Arrangör: Färgfabriken