LundaPride15


Den 23 maj 2015 är det äntligen dags för #LundaPride15.

Efter förra årets framgång är det hög tid för Lund att åter fyllas av Pridekänsla! Det blir en fullspäckad dag med spännande talare och artister, ett inspirerande seminarieprogram, ett PridePark i Lundagård med HBTQ-relaterade organisationer och aktörer, ett café med omvärldsblick som utgör en informell och avslappnad mötesplats, och självklart även en stor pride-parad genom vår fina stad. Fram mot kvällen erbjuds bland annat konsert, HBTQ-gudstjänst, Eurovision Song Contest-finalen på storskärm och klubb!

En rörelse – många perspektiv är årets koncept för LundaPride och med det vill vi belysa hur mångfacetterad HBTQ+/HBTQAI-gruppen är. Inom begreppet finns en mängd subgrupper och -kulturer, och vi vill lyfta fram dem alla, särskilt de som sällan representeras i samhället och media.

Årets tema för priden är Livet, och vi vill ta fasta på livets olika faser så som barn- och ungdomslivet, studentlivet, arbetslivet, föreningslivet och alla de faser där en person utanför normen på olika sätt berörs. I allt från förskola till äldrevård kan vi synliggöra och göra skillnad!

Vid eventuella frågor eller funderingar är det bara att skicka ett mail till pr@lundapride.se så återkommer vi så fort vi kan. Mer info kommer även läggas ut och på hemsidan kommer det dyka upp ett exakt program och uppbyggnad av dagen så småningom.

När: 23 maj 2015 08:00 - 23 maj 2015 09:00

Var: Lundagård (park) / Lund

Arrangör: Stolt i Lund