Ladies Got The Blues på Fasching


Brudar tolkar brudar från bluesens födelse till idag!

När Ladies Got The Blues höll sin premiärkonsert på Fasching förra året blev det slutsålt. 14 svenska bluesbrudar hyllade de kvinnliga bluesmusikerna genom tiderna, från Memphis Minnie och Sister Rosetta Tharpe till Louise Hoffsten och Bonnie Raitt. Konserten blev en otrolig succé och fick en fantastisk recension i världens äldsta fortfarande verksamma bluestidning Jefferson Blues Magazine:

”Denna föreställning är fantastisk och visar inte bara vad kvinnliga bluesutövare och kompositörer har betytt för musiken utan lyfter också fram hur många begåvade och talangfulla tjejer det finns i detta land. I min önskevärld skulle detta kunna framföras i våra skolor runt om i landet och visa ungdomarna hur kul det är med blues och lyfta fram musiker som inte har blivit tillräckligt erkända i musikhistorien. Detta var en styrkedemonstration och det glädjer mig mycket. […] Detta blev som en smocka i ansiktet. Jag ger mig - detta var fenomenalt!” Fredrik Ottomers

Enormt taggade på en comeback kommer Ladies Got The Blues än en gång spela er av stolarna lördagen den 23:e maj - that´s a promise!

Vi presenterar stolt årets gäster:

Susanna Risberg, gitarr

Evami Ringqvist (Among Lynx), sång

Nadia Hamouchi, trumpet

Moa Blücher, sång

Virginia Pihlblad, sång

Marie Selander, sång

Husband:

Ida Bang, sång

Lisa Lystam, sång

Vilma Flood Hases, sång

Moa Brandt, gitarr

Lovisa Sjöberg Nordahl, gitarr

Elin Öberg, munspel

Tove Brandt, bas

Maja Bringler, keys

Amanda Savbrandt, trummor

Insläpp 18:00, på scen 20:00

Därefter tar Soulklubben vid!

När: 23 maj 2015 16:00 - 27 maj 2015 23:00

Var: Fasching, Kungsgatan 63 / Stockholm

Arrangör: Ladies Got The Blues